CDA Twenterand amendeert efficiënte afvalzorg.

0
858

In de raadsvergadering van dinsdag 7 februari heeft de CDA-fractie samen met andere partijen met amendementen het door het college voorgestelde beleid “efficiënte afvalzorg”op een aantal punten gewijzigd.

De CDA-fractie is van mening dat de luierinzameling moet blijven bestaan binnen de gemeente Twenterand tot er besluitvorming heeft plaatsgevonden over de omgekeerde inzamelwijze. Met name in de zomerperiode geeft het afschaffen van de gescheiden inzameling van luier- en incontinentiematerialen extra kosten voor in het bijzonder gezinnen met jonge kinderen en ouderen, omdat onafhankelijk van de inhoud van de restcontainer de container vaker ter lediging aangeboden zal moeten worden om stankoverlast te voorkomen.

Introductie scheiding

Ook kunnen de lasten niet altijd evenredig over de burgers verdeeld worden. Voor een deel zal afvalzorg bestaan uit solidariteit.

De CDA-fractie geeft ook steun aan het plaatsen van de ondergrondse glascontainers,
maar amendeert dat dit in goed overleg moet plaatsvinden met de betrokken ondernemers en een vertegenwoordiging van het platform Detailhandel Twenterand. De plaatsing van maximaal 12 ondergrondse glascontainers geeft in tegenstelling tot wat bij eerdere debatten was ingebracht, over twee jaar, wel een kostenverhoging van ca. € 2,13 per aansluiting.

In de vorige coalitieperiode is al gesproken over het invoeren van milieupassen.
De CDA-fractie heeft om deze reden haar ongerustheid uitgesproken over de vertraging die dit project oploopt. De CDA-fractie heeft middels een amendement het college opgedragen om voor 1 september a.s. de resultaten van het overleg tussen de WT4 gemeenten over mogelijke samenwerking op het gebied van het beheer van openbare ruimte te overleggen
aan de gemeenteraad en tegelijkertijd ook voor 1 september a.s. de resultaten van het onderzoek naar het privatiseren/afstoten van het afvalbrengpunt aan de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier