CDA Kamerlid Hanke Bruins Slot bezoekt Twenterand.

0
1073

dsc02158.jpgVrijdagmiddag 26 augustus mocht wethouder Jan Binnenmars het CDA Kamerlid Hanke Bruins Slot verwelkomen in het gemeentehuis van Twenterand. Het CDA Kamerlid was in Twenterand om zich te laten informeren over de initiatieven die zijn opgezet vanuit de GIDS gelden (GIDS staat voor ” Gezond In De Stad”). Twenterand maakt hierbij gebruik van de kennis vanuit het stimuleringsprogramma Gezond in…
De middag begon in het gemeentehuis waar het project van de stad Enschede door Tjalling de Vries en Angela Moenis gepresenteerd werd.
Rond half drie vertrok het Kamerlid met wethouder Jan Binnenmars en de overige genodigden naar een demonstratie van de activiteiten die door de werkgroep van de gemeente Twenterand in Westerhaar-Vriezenveensewijk zijn opgezet vanuit deze GIDS gelden.
De start was bij het parkeerterrein van De Klaampe waar Sylvia Hollander van de Stichting Zorgsaam uitleg gaf van het project “mobiele skatebaan”. De vele aanwezige jongeren gaven een demonstratie van hun kunnen op de skatebaan.

Introductie scheiding
Introductie scheiding

Na een presentatie van Tjitske Herbrink, medewerkster zorg en ondersteuning van de gemeente Twenterand vertrok het gezelschap wandelend naar het sprotterrein van voetbalvereniging Voorwaarts.
Bij Voorwaarts waren op het kunstgrasveld ongeveer 25 “jonge ouderen” in de brandende zon aan het inlopen voor een wedstrijdje “Walking Foofball”. Het is een voetbalsport met afwijkende regels, zo het Engelse woord walking al laat vermoeden mag er niet hard gelopen worden, en de bal mag niet hoog gespeeld worden.
De sportieve Hanke Bruins Slot deed de aftrap voor een onderling partijtje.
Naast de sportieve prestatie is het doel van deze sport mensen bij elkaar te brengen.
Na de demonstratie werd er in De Klaampe over de resultaten en het verdere vervolg gesproken met de initiatiefnemers, ambassadeurs en de professionele organisaties die verantwoordelijk zijn voor de landelijke en regionale begeleiding.
Hanke Bruins Slot gaf afloop aan enthousiast te zijn over en hoe de activiteiten in Twenterand zijn opgezet en zal zich als CDA Kamerlid inzetten om dit werk te continueren. Hanke “Je hebt niets aan projecten van een paar jaar, dit zijn zaken van een lange adem”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier