CDA fractie steunt binnensporters in Twenterand

0
863

De CDA fractie heeft met enige verbazing kennis genomen van het college besluit om van de provinciale subsidie van €167.305 een bedrag van
€ 107.305 te reserveren voor overige sportaccommodaties als atletiek, korfbal en voetbal.
De CDA fractie is van mening dat er een goed evenwicht moet zijn tussen de buitensportsector en de binnensportcluster. De CDA fractie denkt ook dat het niet goed is dat de binnensport in Twenterand niet in aanmerking komt voor de eenmalige Provinciale subsidie voor sportaccommodaties. De CDA fractie zou graag zien dat het college in nauw overleg met het platform binnensport een nieuwe inventarisatie maakt. Zeg maar het overleg opnieuw opstarten.
Werd bij de realisering van de kunstgrasvelden nauw geluisterd naar de adviezen van het platform buitensport daar waar het ging om een bedrag van € 2.7 mln. Nu gaat het om een bedrag van ruim een ton en nu wordt er het advies van het platform binnensport genegeerd. Het college meent dat er geen noodzaak tot uitbreiding van basissportaccommodaties binnensport aangetoond kan worden. De CDA fractie heeft andere geluiden gehoord. In de raadsdebatten kon wethouder Binnenmars de CDA woordvoerders Hein Otter en Frank Stolte niet overtuigen dat voor de overige basissportaccommodaties als atletiek, korfbal en voetbal een dergelijk bedrag echt noodzakelijk is.
Ook kon het college niet onderbouwen dat op dit moment voldoende basissportaccommodaties voor de binnensport aanwezig zijn.
Zwaarwegend voor de CDA fractie is dat het advies van het platform binnensport wel degelijk binnen de randvoorwaarden voor Provinciale subsidie valt. In de raadsvergadering van dinsdag 9 september zal de CDA fractie dan ook een motie over de inzet van de eenmalige provinciale subsidie sportaccommodaties inbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier