CDA fractie kiest Jan Herman Scholten als kandidaat wethouder

0
1284

twenterand.jpg

In haar fractievergadering van woensdag 8 april heeft de CDA fractie Jan Herman Scholten gekozen als kandidaat wethouder in de vacature door het vertrek van wethouder Johan Oordt. De fractie heeft haar keuze gemaakt na een zorgvuldige procedure volgens een door de algemene ledenvergadering vastgesteld protocol met betrekking tot de keuze voor CDA wethouders in de gemeente Twenterand.

Jan Herman Scholten is afgestudeerd als bestuurskundige. Daarna heeft hij in beleidsfuncties binnen de gemeenten Kaag en Braassem, Noordwijk en Haaksbergen gewerkt. Van 2008 tot 2012 maakte hij deel uit van het management van de gemeente Losser. Daarnaast was hij sinds 2010 raadslid en fractievoorzitter voor het CDA in de gemeente Haaksbergen. Vanaf 2012 maakte Jan Herman Scholten namens het CDA deel uit van het college van de gemeente Haaksbergen als wethouder Samenleving.

Introductie scheiding

Jan Herman Scholten is 49 jaar, woonachtig in Haaksbergen, gehuwd en vader van twee zoons in de leeftijd van 15 en 16 jaar. In de komende weken zal de gemeenteraad van Twenterand in moeten stemmen met de benoeming van Jan Herman Scholten in de vacature die ontstond door het vertrek van Johan Oordt.

 

In de afgelopen periode verschenen meerdere berichten in de media over de eventuele kandidatuur van Rolf te Velde als wethouder van de gemeente Twenterand. Rolf te Velde maakt deel uit van de CDA fractie en is woonachtig in Den Ham. De CDA fractie wil benadrukken dat Rolf te Velde niet beschikbaar is als kandidaat.
Dit omdat hij zijn managementfunctie bij het recentelijk gefuseerde waterschap Vechtstromen nu niet op wil geven voor een politieke carrière.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier