CDA en PvdA: ruimer zoekgebied zwembad mogelijk

0
488

De zoeklocatie voor de bouw van een overdekt zwembad ten noorden van Vriezenveen moet zo groot mogelijk worden gemaakt. Dat stelde fractievoorzitter Kuilder van het CDA dinsdagavond in een raadsdebat.

De grens tot maximaal tweehonderd meter benoorden de dorpsgrens mag wat Kuilder betreft worden losgelaten, ook als een deel van de zoeklocatie dan buiten het gebied van de structuurvisie valt. Het belangrijkste moet zijn, aldus de CDA-leidsman, dat de veiligheid (zeker voor kinderen) benevens de bereikbaarheid vanuit alle kernen prevaleren.

Bij monde van het raadslid Zebel sloot de PvdA zich hierbij aan. Als wethouder Visser dan op gronden stuit die de gemeente niet in bezit heeft, kan volgens Zebel worden getracht tot grondruil te komen.

Namens de fractie van GBT gaf het raadslid Paters de wethouder in overweging het zwemcomplex De Plump in Westerhaar nog niet te slopen, want misschien blijkt na onderzoek dat dit toch de beste locatie voor een nieuw overdekt zwembad is. Ook inspreker Reeringh zat op deze lijn: het zou de beste en de goedkoopste oplossing zijn.

Volgens wethouder Visser ligt dit niet in de lijn der verwachtingen. Hij wees erop dat er tussen Westerhaar en Vriezenveen een ecologische zone ligt waar van de provincie Overijssel niks mag worden gebouwd. Hij wierp verre van zich ooit te hebben gezegd, zoals werd gesuggereerd, dat Westerhaar eingelijk de beste locatie in de gemeente Twenterand is voor een nieuw overdekt zwembad, maar stelde tegelijkertijd wél dat Westerhaar “het midden van de gemeente” is….

Paters waarschuwde voor oplopende exploitatietekorten (tot anderhalve ton boven het gestelde maximum van 645.000 euro) als de gemeenteraad straks (finaal debat eind deze maand) de verkeerde keuzes maakt. Het kwam hem op een scherpe reactie van fractiechef Smelt van de ChristenUnie te staan, maar voor een debat daarover was dinsdag geen ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier