Cbs De Fontein Oranjestraat Zwemkampioen 2016

0
1429

img-3986.jpgDe drie basisscholen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben op 22 april jl. weer gestreden om de wisselbeker bij de zwemkampioenschappen 2016 in het overdekte zwembad De Stamper in Vriezenveen. In 2015 kon Obs De Blokstoeke zich zwemkampioen noemen. De groepen 7 en 8 van Cbs De Fontein Oranjestraat, Cbs De Fontein Hoofdweg en Obs De Blokstoeke gingen om 10.15 uur de strijd aan.
Naast de medailles die per school door de drie snelste zwemmers op de 25 meter vrije slag en de schoolslag waren te winnen, ging het uiteindelijk om het winnen van de wisselbeker. De warming-up begon al met de fietstocht naar het zwembad. Dit was ook dit jaar goed te doen met het mooie zonnige weer. Bij aankomst in het zwembad werden de kinderen met de juffen en de leraar begroet door Zwemclub De Wieke.
Alles stond al klaar voor de wedstrijd. Er mocht nog even vrij gezwommen worden, waarna met een korte uitleg de wedstrijd kon beginnen. In de pauze was er voor alle aanwezigen drinken met iets lekkers er bij dat beschikbaar gesteld is door de Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Introductie scheiding

Na de pauze kon elke school met het estafette zwemmen nog extra punten halen voor de titel zwemkampioen 2016. De wisselbeker en daarmee de titel werd uiteindelijk gewonnen door
Cbs De Fontein aan de Oranjestraat, die daarmee voor de tweede keer de titel zwemkampioen behaalde. Obs De Blokstoeke die de titel vorig jaar op zijn naam zette kwam dit keer op de derde plaats. Cbs De Fontein Hoofdweg behaalde de tweede plaats.

De opkomst was dit jaar enorm met veel fanatieke zwemmers. Het was leuk om zoveel toeschouwers aan het bad te hebben. Met z’n allen zien we weer uit naar de zwemkampioenschappen in 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier