Cbs De Fontein Oranjestraat ook in 2017 Zwemkampioen

0
1003

Voor het vierde jaar op rij hebben de drie basisscholen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk met samen 111 kinderen op 21 april jl. weer gestreden om de wisselbeker bij de zwemkampioenschappen 2017 in het overdekte zwembad De Stamper in Vriezenveen.

De groepen 7 en 8 van Cbs De Fontein Oranjestraat, Cbs De Fontein Hoofdweg en Obs De Blokstoeke gingen om 10.15 uur de strijd aan.

Naast de medailles die door de drie snelst zwemmende meisjes en jongens op de 25 meter vrije slag en de schoolslag waren te winnen, ging het uiteindelijk om het winnen van de wisselbeker. De warming-up begon al met de fietstocht naar het zwembad. Bij aankomst in het zwembad werden de kinderen met de juffen begroet door Zwemclub De Wieke.

Alles stond al klaar voor de wedstrijd. De kinderen mochten om te beginnen eerst even vrij zwemmen, waarna met een korte uitleg de wedstrijd kon beginnen. In de pauze was er voor alle aanwezigen drinken met een koek er bij, beschikbaar gesteld is door de Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Na de pauze kon elke school met het estafette zwemmen nog extra punten halen voor de titel zwemkampioen 2017. De wisselbeker en daarmee de titel werd uiteindelijk gewonnen door Cbs De Fontein aan de Oranjestraat, die daarmee opnieuw de titel zwemkampioen behaalde. Obs De Blokstoeke die de titel in 2015 op zijn naam zette kwam met nog geen seconde verschil op de derde plaats. Cbs De Fontein Hoofdweg behaalde de tweede plaats.

Alle zwemmers deden enorm hun best om voor zijn of haar school de titel binnen te halen en werden daarbij door klasgenoten aangemoedigd. Voor de zwemkampioenschappen in 2018 zal het niet alleen om de titel gaan, maar ook of Cbs De Fontein Oranjestraat voor de derde keer op rij de titel binnen kan halen. Zij mogen dan de wisselbeker houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier