CBS De Fontein Hoofdweg: ‘Met elkaar, voor elkaar.’

0
4823

De leerkrachten van CBS De Fontein Hoofdweg uit Westerhaar staken op 30 en 31 januari. Waarom?

‘Ook wij ervaren werkdruk: veel verschillende niveaus in één klas, te weinig tijd voor de begeleiding die leerlingen nodig hebben en geen vervanging bij ziekte. Dit is in een notendop wat ons heeft doen besluiten te gaan staken. Daarbij vinden wij het vervelend dat ouders worden geraakt door ‘wéér een staking’, maar wij maken ons oprecht zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van onze kinderen.

Als school hanteren wij het motto ‘Met elkaar, voor elkaar’. Daarom steken we op deze donderdagmorgen samen met de kinderen de handen uit de mouwen om een steentje bij te dragen aan onze directe omgeving. Want ook daar kunnen extra handen worden gebruikt. Daarom gaan wij ons, samen met alle kinderen, op deze ochtend inzetten voor onze naasten. Dit doen wij onder andere door met een groep kinderen naar ’t Haarhuus te gaan om spelletjes met de bewoners te spelen en door zelfgemaakte kaarten uit te delen op verschillende plekken in het dorp. Ook ruimen we straatvuil op in Westerhaar en helpen we bij de opening van de nieuwe locatie van Stichting Manna. 

Kortom:door de staking geen lessen in de klas, maar een les ‘met elkaar, voor elkaar’ in de praktijk. Doordat wij onze handen voor anderen uit de mouwen steken, hopen wij van de regering handen in de klas terug te krijgen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier