Caravan was drugsshop Westerhaar

2
1505

logo_pollitieHet Openbaar Ministerie eist acht maanden gevangenisstraf tegen Martin B. (50) voor de drugshandel vanuit zijn caravan in Westerhaar vorig jaar. De man die door de rechtbank werd getypeerd als een vrijbuiter met een flink strafblad maar zonder een duidelijk toekomstbeeld, zou hebben gehandeld in speed, xtc, wiet en ghb. Officier van justitie Lambers nam hem extra kwalijk dat hij ook aan minderjarige leverde.
Iedereen in Westerhaar zou hebben geweten dat er bij de caravan van B. drugs gekocht konden worden. De ex-stratenmaker – inmiddels opa van twee kleinkinderen – bekende te hebben gehandeld om wat te verdienen. Het zou echter om veel minder gaan dan Justitie denkt. De man gebruikt ook zelf. Hij zei een vaste baan als stratenmaker te kunnen krijgen als hij vrij komt. Advocaat Baggen stelde dat de eis te hoog is omdat de periode van dealen korter moet zijn geweest.
De politie rolde begin dit jaar een grotere groep van dealers in Westerhaar, Vriezenveen en Almelo op. De groep werd al een tijdje geobserveerd en de politie greep in toen ze Gerrit H. (44) bij het afluisteren van een telefoongesprek hoorden zeggen dat iemand door de knieën geschoten zou worden. H. die na B. terecht stond, zei dat dit niet letterlijk genomen moest worden.
Tegen deze verdachte eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een half jaar voorwaardelijke. De man moet dan onder toezicht van de reclassering worden gestaan. Officier van justitie Lambers ziet in hem een sub-dealer, die geleidelijk aan een grotere rol ging spelen en anderen voor zich liet werken.
Volgens getuigen was het bij hem aan de deur een komen en gaan van gebruikers. H. bekende wel wat drugs te hebben verhandeld maar veel minder dan wordt gesuggereerd. Hij denkt dat getuigen hem van alles in de schoenen schuiven en een ander de hand boven het hoofd te houden. H. ontkent dat anderen voor hem dealden. Ook hij gebruikte zelf en had geld nodig voor zijn levensonderhoud en dat van zijn kinderen.

Advocaat Kok vond de strafeis veel te hoog en riep de rechter op die in verhouding te brengen tot de inmiddels opgelegde straffen voor N. (15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk) en S. (een werkstraf). Vonnis: 5 oktober (Tubantia)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier