Burgerhulpverlener uit Westerhaar treedt kordaat op

0
700

logo-stichting-aed-westerhaar-1.jpg

Beste burgerhulpverleners van Westerhaar,
 

Graag delen wij het succes van het AED netwerk dat Westerhaar kent.
Recentelijk is er een inwoner van ons buurdorp Sibculo het slachtoffer geworden van een circulatiestilstand. Op het moment dat 112 werd gebeld werden er ook burgerhulpverleners gealarmeerd. Een van die burgerhulpverleners woont aan de rand van Westerhaar en is ook gealarmeerd. Deze persoon heeft de AED ter hoogte van de begraafplaats meegenomen op weg naar Sibculo om vervolgens te helpen bij de reanimatie. Deze persoon was als eerste ter plaatse (binnen enkele minuten) en heeft direct de AED aangesloten waarna direct de eerste schok is toegediend. Na 2 minuten reanimeren is er opnieuw een schok toegediend waarna niet veel later ook al de ambulancedienst binnenkwam en een goed hartritme mocht constateren. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis vervoerd.

Introductie scheiding

Er was geen reanimatie meer noodzakelijk omdat het hart weer pompte zoals het hoort te pompen. De familie van het slachtoffer heeft contact met ons opgenomen en geeft aan dat het momenteel goed gaat met het slachtoffer. Daarop hebben wij ook contact opgenomen met de betrokken burgerhulpverlener van Westerhaar om dit goede nieuws te melden met toestemming van de familie. Naar verwachting zal er op afzienbare termijn een gezamenlijke evaluatie plaatsvinden zodra de familie en het slachtoffer hier aan toe zijn.

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws dat heel goed weergeeft hoe belangrijk dit systeem is. Door dit systeem en de burgerhulpverleners kon er binnen enkele minuten worden gedefibrilleerd met een herstel van de circulatie als gevolg. En we weten allemaal wat voor een belangrijke rol de snelheid van de reanimatie en defibrillatie hierin speelt. Er mocht een leven worden gered, en daar zijn we heel erg blij mee.
Wij wensen het slachtoffer en de familie heel veel beterschap en sterkte met de verwerking van deze ervaring. Daarnaast willen wij de burgerhulpverlener(s) hartelijk danken voor hun kordate optreden. Zij hebben een verschil mogen maken.

Wilt u ook burgerhulpverlener worden, twijfel dan niet en geef u direct op voor een cursus. Wij plannen z.s.m. een cursus in bij voldoende deelname. U bent meer dan welkom! Kijk voor meer informatie op www.aedwesterhaar.nl
Met hartelijke groet,
Stichting AED Westerhaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier