Burgemeester Visser verwacht in 2012 besluit zwembaden

0
645

Burgemeester Visser heeft er wel vertrouwen in dat een onderwerp als het openhouden van de zwembaden goed middels burgerparticipatie kan gaan.
“Als je bij een raadplegende enquête de burgers laat kiezen tussen vier zwembaden, dan weet je vantevoren dat het een slagveld wordt. Maar je kunt dat ook op een slimmere manier vormgeven, waarbij je aangeeft dat je samen met een particulier iets kunt gaan doen of op een andere manier de kosten wat terug kunt brengen. We moeten aan de voorkant heel goed nadenken hoe we dat proces vormgeven. Wat is de slimste manier? Dat is zeker geen proces van maanden, maar dit loopt door tot 2012.”

“Dus is het nu niet iets wat we gaan afraffelen de komende maanden. Als het er nog een jaar langer staat, doet het de gemeente ook geen kwaad. Het is alleen maar mooi voor de kinderen dat het nog een jaar langer is. Dat kost dan wat, maar het is iets waarvan je gewoon moet zeggen: we doen er even onze tijd over en we proberen het op een heel serieuze, consciëntieuze manier te doen.”

“Als er nu ad hoc een bad dicht zou gaan, is het kwaad veel erger, dan dat je ze nog een jaar of twee openlaat”, aldus burgemeester Visser in het politiek radio- en tvprogramma Manitobaplein 1 op Delta FM & TV.

Als reactie op uitspraken van de Dorpsraad Den Ham zei burgemeester Visser: “Ik vind dat heel jammer. Ik denk dat dat niet nodig was op dit moment. Als de vier zwembaden nog enkele jaren zo doordraaien, is dat geen enkel probleem. Daar gaat de gemeente niet aan failliet. Natuurlijk moet er op termijn wel wat gebeuren, maar we hoeven elkaar nu niet om de oren te slaan. Het heeft helemaal geen zin om nu al dit soort strijdkreten te roepen vanaf de ene kerktoren naar de andere kerktoren. De zwembaden worden gewoon onderhouden. Er wordt geïnvesteerd. Natuurlijk geen grote, maar wel in het bestaande voorzieningenniveau. We gaan nu rustig het proces in met de burgers en met de raad. Hopelijk leidt dat in de loop van 2012 tot een verstandige uitspraak.” (DeltaFm)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier