Burgemeester Visser prijst onderlinge samenwerking

1
1151

twenterand.jpgGemeentesecretaris Twenterand met FPU:

Hans Ridderinkhof, gemeentesecretaris van de gemeente Twenterand, stopt aan het eind van de zomervakantie 2014 met zijn werk. Hij maakt gebruik van FPU (Flexibel Pensioen en Uittreden). Deze regeling maakt het mogelijk, eerder dan de pensioengerechtigde leeftijd te stoppen met werken. “Dit is een bewuste keuze van mij en mijn vrouw om meer tijd aan andere dingen dan werk te kunnen besteden,” aldus de vertrekkend gemeentesecretaris. Burgemeester Visser betreurt het vertrek van Ridderinkhof, maar heeft tegelijkertijd begrip voor zijn besluit: “In de ruim drieënhalve jaar dat ik burgemeester ben, heb ik Hans Ridderinkhof leren kennen als een uitstekend, integer adviseur waar ik heel goed mee heb samengewerkt. Hij maakt gebruik van de FPU om meer tijd te hebben voor andere dingen dan werk en dat gun ik hem en zijn vrouw van harte.”

Introductie scheiding

 

Ridderinkhof (60) trad op 1 oktober 1989 in dienst van de gemeente Den Ham. In de bijna 25 jaar dat hij in dienst was, eerst bij de gemeente Den Ham en sinds 1 januari 2001 bij de gemeente Twenterand, vervulde hij diverse functies. Sinds 1 februari 2008 is hij gemeentesecretaris van de gemeente Twenterand en geeft hij leiding aan de ambtelijke organisatie. Ridderinkhof: “Ik heb het werk bij eerst de gemeente Den Ham en nu ook bij de gemeente Twenterand altijd met veel plezier en betrokkenheid gedaan. Het voelt als een voorrecht om voor deze gemeente te werken en een bijdrage te leveren aan het functioneren van de organisatie.”

“Hans heeft de organisatie geleid tot wat het nu is: een stabiele, efficiënte organisatie die klaar is voor de toekomst en daar ben ik Hans dankbaar voor,” aldus Visser. De burgemeester beschrijft de gemeentesecretaris verder als ‘financieel en analytisch zeer sterk’. De jaren dat hij gemeentesecretaris is geweest, is er volgens Visser altijd een stabiel beleid gevoerd. “Hans heeft nooit de fout gemaakt om in tijden van voorspoed, grote uitgaven te doen. Integendeel, hij houdt, vanuit een grondige analyse van de situatie, altijd de lange termijn voor ogen. Daar plukken we nu, midden in financieel moeilijker tijden, nog steeds de vruchten van.”

Visser vervolgt: “De open en eerlijke houding van Hans Ridderinkhof heb ik altijd zeer gewaardeerd en dat zal het komende halfjaar zeker niet veranderen. Er komt een officieel moment waarop we afscheid van hem nemen, maar nu al gun ik hem straks een mooie periode toe met meer tijd voor gezin, hobby’s en vakantie.”

De exacte datum waarop Hans Ridderinkhof vertrekt wordt nog vastgesteld.

1 REACTIE

  1. niet normaal ik moet tot mijn 67 werken en mischien nog wel langer en die ambtenaar zit met zijn 60 lekker achter in de tuin te luieren ,dat moet ik nog in weer en wind mijn boterhammetje verdienen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier