Burgemeester Visser ontbijt met leerlingen CBS De Fontein

0
627

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt gaat burgemeester Visser samen met leerlingen van basisschool De Fontein, locatie Hoofdweg ontbijten. Aan de ontbijttafel maken de kinderen kennis met de burgemeester en gaan ze over verschillende onderwerpen met elkaar in gesprek. “De dag beginnen met een goed ontbijt is van groot belang voor het functioneren van de kinderen”, zegt burgemeester Visser. Daarmee onderstreept hij het belang van een goed ontbijt. Het zogeheten Burgemeestersontbijt is woensdagochtend 5 november in het gemeentehuis.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt.

Introductie scheiding

 

Met het burgemeestersontbijt wordt een goed doel ondersteund. Dit jaar is dat Make-A-Wish Nederland. Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand overhandigt hiervoor een cheque van €100,-. Make-A-Wish Nederland vervult wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier