Burgemeester Van der Kolk en wethouder Paters ontbijten met kinderen

0
1451

 

Vanochtend brachten 28 kinderen van De Fontein aan de Oranjestraat uit Westerhaar – Vriezenveensewijk een ontbijt bij burgemeester Van der Kolk en wethouder Paters in het gemeentehuis in Vriezenveen. In de kantine gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Burgemeester Van der Kolk van Twenterand onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Burgemeester Van der Kolk kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het was erg leuk om met de leerlingen te spreken over de onderwerpen die hen bezighouden.” Ook wethouder Paters kijkt goed terug op een gezellig en ontspannen ontbijt: “Ik heb de kinderen onder andere gesproken over de taken die een wethouder heeft.”

Goed doel
Met het Burgemeestersontbijt wordt ook een goed doel ondersteund, dit jaar is dat Stichting Kinderpostzegels. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen, zodat elk kind het beste uit zichzelf kan halen. Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand schonk €100,- aan de Stichting Kinderpostzegels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier