BURGEMEESTER KOETJE NEEMT AFSCHEID

0
1280

koetje_283Sinds afgelopen vrijdag is het officieel: Burgemeester Koetje verruilt per 1 juli de gemeente Twenterand voor de gemeente Hoogeveen. De ministerraad heeft zijn voordracht officieel bevestigd.
Om afscheid te kunnen nemen is er volgende week maandag van 16.00-18.00 uur een openbare afscheidsreceptie in het gemeentehuis. Iedereen die wil, kan de vertrekkend burgemeester en z`n vrouw de hand schudden.
Koetje zelf is blij dat het nu officieel is: “Het was natuurlijk al lang bekend, maar formeel moest ik toch een slag om de arm houden.”
De officiële bevestiging is voor de gemeente het teken om mensen uit te nodigen voor de afscheidsreceptie.
De gemeenteraad van Hoogeveen stelde donderdag 23 april een voordracht vast voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad stelde unaniem voor Helmer Koetje als zijn eerste kandidaat te benoemen.
Koetje: “Hier in Twenterand staan we nog voor interessante uitdagingen, maar ik zie er erg naar uit om per 1 juli als burgemeester in Hoogeveen aan de slag te gaan.”
Helmer Koetje is precies 8½ jaar burgemeester van de gemeente Twenterand geweest, sinds 1 januari 2001.
Van 1994-2001 was Koetje voorzitter van het commissariaat voor de media. In de periode 1996-1999 was hij tevens secretaris van de stadsregio Rotterdam en directeur van de ambtelijke organisatie daarvan.
Van 1986-1994 zat hij voor het CDA in de Tweede Kamer. Naast zijn werk als burgemeester is hij onder meer voorzitter van de IKON, voorzitter van de Gebruikersvereniging PinkRoccade Local Government, een vereniging van 200 gemeenten die klant zijn bij Pink Roccade. Ook is hij ambassadeur voor Minder Regels Meer Service, een initiatief van de VNG om de regeldruk voor burgers en bedrijven te verminderen en daarmee de dienstverlening te verbeteren.
Donderdag neemt burgemeester Koetje afscheid van de medewerkers van de gemeente Twenterand. Hij doet dat tijdens een lunch met de medewerkers in het gemeentehuis. Om die reden is het gemeentehuis van 12.00-14.00 uur gesloten.Volgende week maandag is er een officieel afscheid voor genodigden. Aansluitend vindt van 16.00-18.00 uur een afscheids-bijeenkomst plaats, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier