Burgemeester Koetje leest verhaaltjes voor

0
925

De Stichting Twenterand Cultuur (STC) houdt op zaterdag 15 december een kerstmarkt op het Tilanusplein in Vriezenveen
Tijdens deze kerstmarkt wordt er behalve de bekende kerstartikelen ook kunst gepromoot. Galerie Frans Arts uit Den Ham presenteert zich met keramiek, gemaakt door Roel Keijer. Ook galeriehoudster Jennie Dekker uit Westerhaar heeft een standplaats op de markt waar zij haar schilderijen en kaarten verkoopt. Ook staat er een tekenaar klaar voor mensen die een portret willen laten maken. Jaap Lekkerkerker zet iedereen die wil op de foto als `kerstengeltje`. De stichting wil er een ludieke kerstmarkt van maken, waarbij cultuur een grote inbreng krijgt.

Centraal op het Tilanusplein komt een tent te staan waaromheen de kramen gerangschikt worden. In die tent wordt muziek gemaakt en ook voorgelezen voor de kinderen. De trompet- of bugelblazertjes uit Vroomshoop laten zich zaterdag horen met kerstmuziek en het rooms katholieke jeugdkoor, onder leiding van Linda von Piekartz zingt kerstliederen. De kerstverhaaltjes worden voorgelezen door burgemeester Helmer Koetje, wethouder van cultuur Freek Becker, verhalenvertelster Hennie Veldhuis en Saskia Poel.

In de kraampjes rond de tent worden kerstfrutsels verkocht, erwtensoep met worst, warme wijn en chocolademelk, cakejes, appeltaart, knieperties, chocolaatjes en kerstbrood, terwijl er ook lekkernijen zijn van de traiteurs Joke en Theo.

Verder is er een stand met kerstkransen en potjes met helleborus en verkoopt Alco Tuincentrum kerstbomen. Er wordt ook een verloting gehouden en kinderen kunnen leuke prijsjes opdiepen in de grabbelton. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier