Burgemeester en wethouders willen zoveel mogelijk meemaken

0
627

twenterand.jpgHet college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand wil zoveel mogelijk meemaken van de activiteiten die in de gemeente worden georganiseerd rondom de Troonswisseling. “Van de Koningsspelen en de lintjesregen van aanstaande vrijdag tot en met de daadwerkelijke troonswisseling op 30 april: grote kans dat u mij of één van de wethouders tegenkomt in één van de kernen,” aldus burgemeester Visser.

“Ik heb het al vaker gezegd,” vervolgt Visser. “Het organiseren zit de Twenterander in het bloed, dat merk je ook weer bij dit soort evenementen.” De Oranjeverenigingen in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Vroomshoop, Den Ham en Vriezenveen zijn volop bezig met de voorbereidingen op de feestelijkheden rondom de Troonswisseling.

Introductie scheiding

 

Meedoen
“Wij doen vanzelfsprekend graag mee aan al die feestelijke gebeurtenissen,” aldus Visser. De burgemeester vindt de lintjesregen, die dit jaar op 26 april is, altijd heel bijzonder. “Dat komt omdat je aan de gedecoreerden ziet wat dat met ze doet. Die mensen vinden het echt een grote eer om een onderscheiding te krijgen van Hare Majesteit Koningin Beatrix en dat is het ook natuurlijk.”

Alle basisscholen die meedoen met de Koningsspelen worden op 26 april bezocht door een wethouder of de burgemeester. “Die scholen is gevraagd om op korte termijn aan die spelen mee te doen. Dat ze dat dan ook bijna allemaal doen, geeft volgens mij ook wel de koningsgezindheid in onze gemeente aan en dat doet mij goed.”

In de raadzaal van het gemeentehuis in Vriezenveen is op 30 april de troonsafstand van Koningin Beatrix en de inhulding van Kroonprins Willem-Alexander als Koning op een groot tv-scherm te volgen. Zo kunnen de mensen die meedoen met de activiteiten in Vriezenveen, tussendoor ook nog even naar de televisie kijken, waardoor ze niets hoeven te missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier