Brievenbussen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

1
3519

postbus.jpgOp aandringen van de CDA gemeenteraadsfractie is er onderzoek uitgevoerd naar het verwijderen van de brievenbussen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Na lang aandringen is besloten om drie brievenbussen in het dorp te behouden. Het betreft de brievenbussen aan de Hoofdweg 83, Kervelplein 43 en Schapendijk 5.

De drie brievenbussen zijn momenteel weer volledig toegankelijk. CDA raadslid Jeroen Klinkhamer; ‘als snel nadat Post.nl aangaf een groot deel van de brievenbussen in het dorp te gaan verwijderen, heeft de CDA fractie daarover vragen gesteld. De antwoorden die we uiteindelijk van Post.nl kregen vonden wij volstrekt onvoldoende’. We hebben dit kenbaar gemaakt bij Post.nl maar dat had geen direct effect. Door de CDA fractie werd het verwijderen daarna met ambtelijk steun van de gemeente Twenterand aan de kaak gesteld. Ook de gemeente was van mening dat een dorp van ca. 5.000 inwoners de beschikking moet hebben over drie brievenbussen. Na een aantal maanden discussiëren met Post.nl en druk uitoefenen is het nu, mede dank zij de inzet van de gemeente, gelukt drie brievenbussen voor Westerhaar- Vriezenveensewijk te behouden.

1 REACTIE

  1. Helaas is het verhaal in deze iets genuanceerder dan hier wordt vermeld.

    Na het raadplegen van de belangenorganisaties heeft PostNL besloten om twee (2) en geen drie (3) PostNL brievenbussen voor Westerhaar-Vriezenveenschewijk te behouden. In eerste instantie is besloten om de PostNL brievenbus ter hoogte van Hoofdweg 83 te verwijderen. Deze PostNL brievenbus is ook geruime tijd buiten gebruik geweest alvorens deze verwijderd zou worden. Na een klacht hieromtrent is besloten om in plaats daarvan de PostNL brievenbus ter hoogte van Kervelplein 43 te verwijderen. Deze PostNL brievenbus is uiteindelijk ook daadwerkelijk verwijderd. Aangezien van deze PostNL brievenbus het meeste gebruik werd gemaakt, kwam er veel weerstand vanuit de bevolking.

    Drogisterij Berghuis, tevens PostNL Postkantoor, heeft op zijn zachts gezegd hemel en aarde moeten bewegen om ervoor te zorgen dat de PostNL brievenbus terug zou worden geplaatst op Kervelplein 43. Dit heeft ertoe geleid dat er op dit moment drie (3) PostNL brievenbussen voor Westerhaar-Vriezenveenschewijk behouden zijn gebleven.

    Maar, we doen het graag voor onze klanten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier