Breng Twenterand in Beeld!

0
518

Ambitieus plan van 40-jarige Kunstkring Westerhaar, gemeente Twenterand.
De Kunstkring Westerhaar bestaat dit jaar 40 jaar. Dat is voor haar een reden dit groots te vieren.
Als eerste organiseert zij een grote kunstmarkt op zaterdag 14 september. Dit vindt plaats in het centrum van Vriezenveen. Daarnaast komt er een kunstreis per bus naar de stad Münster en gaat ze exposeren in het gemeentehuis. Deze plannen verkeren in een vergevorderd stadium. De gemeente is enthousiast, zie ook de lovende woorden die de burgemeester wijdde aan “een verborgen pareltje”in Twenterand. Subsidieaanvragen zijn onderweg en een aantal middenstanders werkt mee.

Introductie scheiding

Het doel van de Kunstmarkt is het bij elkaar brengen van iedereen die zich in de gemeente, maar ook regio bezig houdt met beeldende activiteiten. Ook andere kunstkringen en lesgroepen hebben al toegezegd mee te willen doen. Daarnaast hebben veel kunstenaars uit Twenterand en de regio al gereageerd.

Het is ook een manier om de continuïteit van het Beeldend kunstonderwijs in de gemeente Twenterand te waarborgen. Zelf verzorgd ze al bijna 40 jaar lessen in tekenen en schilderen voor kinderen en volwassenen.
In onze gemeente bestaat bij veel kinderen en volwassenen de behoefte zich te bekwamen op beeldend gebied. De kunstkring komt daaraan tegemoet maar is zeker voor het aanbod naar kinderen toe te klein geworden. Doorgroeien binnen Westerhaar is geen optie vanwege een tekort aan professionele begeleiding. Daarom wil ze stimuleren dat er ook in de andere kernen van de gemeente soortgelijke mogelijkheden worden geschapen.
Uitgangspunt daarbij is dat lessen gegeven worden op professioneel niveau, continuïteit gewaarborgd is en de deelname, wat kosten betreft, zo laagdrempelig mogelijk is. Bestaande grote instellingen in de omgeving merken dat de kredietcrisis nu ook voelbaar in de beurs van de gewone burger. Door dure gebouwen en personeel kunnen zij vaak niet goedkoop opereren. Kleinschaligheid en eigen initiatief kunnen daar wel voor zorgen. Als voorbeeld het eigen beleid. Dit jaar kost het lidmaatschap van de Kunstkring € 70,00 voor volwassenen en dat voor kinderen € 15,00
Daarvoor worden 16 bijeenkomsten georganiseerd. Daarin wordt professioneel les gegeven in tekenen en schilderen op individuele basis. Ook wordt museumbezoek georganiseerd.
De kennis die de Kunstkring opgedaan heeft wil ze graag delen met anderen in de gemeente. Daarvoor is het nodig te onderzoeken welke behoefte er bestaat aan lessen voor kinderen en volwassenen. Daarnaast, welke talenten in de gemeente bereid zijn om die lessen te gaan geven.
De kunstmarkt staat open voor beeldende kunstenaars uit Twenterand en de regio. Ook hebben andere kunstkringen uit omliggende plaatsen aangegeven mee te willen doen. Evenals lesgroepen. Het is de bedoeling dat de markt deze deelnemers een podium biedt om zich bekender te maken. Uiteraard kan er ook kunst gekocht worden. Voor de Kunstkring Westerhaar betekent het dat er duidelijk wordt wie er zich in Twenterand bezig houdt met beeldende kunst.
Uit deze activiteiten kunnen vormen van samenwerking gaan ontstaan die het beeldend kunstonderwijs in onze gemeente continuïteit bieden.
Iedereen in de gemeente Twenterand die een bijdrage kan leveren aan dit initiatief wordt opgeroepen te reageren. Met name kunstenaars die wij nog niet hebben kunnen bereiken, meld je aan. Reageren kan via de website van de Kunstkring Westerhaar, www.kunstkringwesterhaar.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier