Brandweer Twente op pad met Billy Brandkraan

0
1787

billy_232Vanaf 16 februari gaan de Twentse brandweerkorpsen op pad met het lespakket van ‘Billy Brandkraan’. ‘Billy Brandkraan` is een lespakket voor basisscholen en moet leerlingen van groep 6 tot en met 8 bewuster maken op het gebied van brandveiligheid.

Brandweer Twente vindt het van groot belang dat kinderen weten wat ze kunnen doen om brand te voorkomen en wat ze kunnen doen bij brand. Hiervoor is een lespakket gemaakt. Dit initiatief sluit aan bij het voornemen van de brandweer om de komende jaren de focus op verschillende doelgroepen – waar de jeugd één van de belangrijkste van is – van ‘brandveilig leven’ te leggen.

Met dit lespakket leren kinderen op school en door middel van thuisopdrachten wat de brandweer doet en kan. Daarnaast wordt geleerd hoe brand ontstaat. Ook leren kinderen dat ze zelf actie moeten en kunnen ondernemen als er toch brand uitbreekt.

Voor docenten is er aanvullend een docentenhandleiding beschikbaar.

Het korps van Enschede gaat op 16 februari als eerste van start met een aanvullend lesprogramma wat aansluit op het lespakket ‘Billy Brandkraan’. Om niet alleen bezig te zijn met de groepen 7 en 8 is ook een programma voor de andere groepen gemaakt. 
 
De Regionaal Commandant van Brandweer Twente zal 16 februari aanwezig zijn om op school het eerste lespakket uit te reiken. Het doel is om zo veel mogelijk basisscholen in Twente het lespakket Billy Brandkraan aan te bieden.

Voor meer informatie over Billy Brandkraan kijk op www.brandweer.nl/twente/jeugd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier