Brandgevaar door hennepplantage

0
701

logo-Politie.jpgNaar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 1 juli een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Valeriaan aangetroffen.

Een inwerking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen in een woning. Er werden 224 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt, door slechte stroominstallatie was er sprake van een groot brandgevaar.

Een 21-jarige bewoner werd aangehouden. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar.

Introductie scheiding

 

Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: electriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier