Borggrevestraat moet snel open

0
616

Het is volgens de PVV Twenterand een kwestie van tijd voordat zich een ongeval voordoet als gevolg van werkzaamheden met betrekking tot de gevaarlijke verkeerssituatie rond de Oranjestraat in Westerhaar.  De partij stelt dit in een schriftelijke brief aan het college, waarin zij met name vraagt om het vroegtijdig openen van de Borggrevestraat. 

Volgens planning zal de Borggrevestraat pas geopend worden over ruim drie jaar als de gehele verkeerssituatie, waaraan momenteel druk gewerkt wordt, veranderd is. De PVV vindt dit veel te laat. “Met het oog op de komende evenementen op het Amaliaplein, het mooie weer waardoor meer kinderen zelf op het fietsje of te voet naar school zullen gaan, ouderen die vaker buiten aan de wandel gaan en de speeltuin die met mooi weer vaker gebruikt zal gaan worden, zien wij graag dat de Borggrevestraat met spoed geopend wordt. Zodat deze tenminste een gedeelte van het verkeer opvangt en de Oranjestraat weer kan gaan dienen als een éénrichtingsweg. Dan zijn nog niet alle problemen opgelost, maar wel de meeste problemen. Steekproefsgewijs kan handhaven ervoor zorgen dat notoire overtreders voortaan de nieuwe route pakken,” aldus de PVV.

Westerhaar kampt volgens de PVV met ernstige verkeershinder sinds er in februari is gestart met de  sloop/herbouw van de eerste fase met woningen in de Oale Bouw.

Onveilige en gevaarlijke situatie
 ”Deze hinder wordt met name veroorzaakt door de volledige afsluiting van het noordelijke gedeelte van de Veenstraat. Deze straat werd veel gebruikt door het verkeer. Echter nu het noordelijke deel van de Veenstraat afgesloten is, wordt de Oranjestraat, dat een éénrichtingsweg, is door het verkeer gebruikt. Het verkeer dat normaal gesproken door de Veenstraat gaat, vindt nu zijn weg door de Oranjestraat en de regel van een éénrichtingsweg wordt door menigeen aan de laars gelapt. Doorgang door de tussenliggende straat (Borggrevestraat) is niet mogelijk omdat deze doodlopend is. Met name voor de schoolgaande kinderen ontstaat er op deze manier een hele onveilige en gevaarlijke situatie. Ook worden de stoepen, paaltjes stuk gereden door vrachtverkeer in de woonwijk, want ook deze vinden hun weg langs het bejaardenhuis, de scholen, kinderopvang en de veel bezochte speeltuin “Ons Domein”. Het Amaliaplein, dat tussen de Oranjestraat en de Beeklaan, ligt ondervindt tevens veel hinder van het verkeer; immers het Amaliaplein is een sluiproute geworden die voor (vracht)verkeer een snelle doorgang geeft naar de woonwijk,” betoogt de PVV in haar brief aan b&w. 

De partij stelt dat het herontwikkelen van de Oale Bouw ruim drie jaar in beslag neemt. “Hierdoor zal de verkeersituatie ook pas over drie jaar  weer normaal zijn. Drie jaar lang zal het ‘hart’ van Westerhaar met zijn scholen, bejaardenhuis, kinderopvang, speeltuin, evenementenplein ,oorlogsmonument en het veel door de jeugd gebruikte voetbalveld, hier ernstige overlast van ondervinden. Alleen handhaving op het inrijden van beide richtingen van de Oranjestraat is geen oplossing die voldoende veiligheid biedt,” aldus de PVV, die dus wel een (gedeeltelijke) oplossing ziet in het vroegtijdig openen van de Borggrevestraat. 

Naast de vraag om het vroegtijdig openen van de Borggrevestraat wil de PVV ook van b&w weten of het van plan is alle schade te laten herstellen, die veroorzaakt wordt door het (werk)verkeer en of het college wellicht ook andere oplossingen weet om de verkeershinder op korte termijn op te lossen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier