Boomfeestdag 2015 in Westerhaar

0
699

boomplantdag.jpgTijdens de Nationale Boomfeestdag op 18 maart 2015 worden dit jaar bomen en struiken gepland bij de IJsbaan en aan de Oranjestraat in Westerhaar. Wethouder Engberts zorgt ervoor, samen met kinderen van twee locaties van CBS De Fontein, dat de bomen en struiken stevig met de wortels in de grond worden gezet. Deze 59e editie van de Boomfeestdag heeft dit jaar het thema ‘Bomen & Water’.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 uur – 10.30 uur Oranjestraat in Westerhaar:
Het planten van 6 grote lindebomen langs de toegangsweg naar de brede school. De wethouder onthult samen met de kinderen een herdenkingspaaltje.

10.45 uur – 11.45 uur IJsbaan in Westerhaar:
Het planten van meerdere struiken in de groensingel aan de westkant van de IJsbaan. Ook hier onthullen de wethouder en de kinderen samen een herdenkingspaaltje.

 

Introductie scheiding

Nationale Boomfeestdag

 

Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen van groepen 6 en 7 (9 t/m 11 jaar) op een aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen bijbrengen. De boomfeestdag draagt eraan bij dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame leefomgeving. Door het planten van bomen en struiken kunnen de kinderen zien en ervaren dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier