BOOM certificering CBS De Fontein

0
2029

foto_certificering_boom_1_640x480_640

CBS De Fontein, locatie Asterstraat Westerhaar, heeft het BOOM traject afgerond en hiervoor op 14 februari 2011 een schoolcertificaat ontvangen. Ook hebben de deelnemende leerkrachten na het volgen van dit meerjarentraject een persoonlijk certificaat in ontvangst mogen nemen.

BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat.
De school wil het onderwijs goed afstemmen op verschillen tussen leerlingen en zoveel mogelijk bij de individuele hulpvragen aan kunnen sluiten. Leerkrachten hebben kennis en vaardigheden nodig om dit vorm te kunnen geven. De kwaliteit van zorg en onderwijs is daarbij van groot belang. Tijdens de studiebijeenkomsten, onder leiding van deskundige onderwijsadviseurs van Expertis, zijn binnen een meerjarentraject diverse onderwerpen aan de orde geweest als zelfstandig werken, effectieve instructie, opbrengstgericht werken en het werken met groepsplannen.

Door de afstemming van het werken binnen de school en de scholing van leerkrachten kunnen veel leerlingen met diverse hulpvragen binnen onze school blijven soms met extra begeleiding en ondersteuning door Ambulante Begeleiders vanuit het Speciaal Onderwijs.
CBS De Fontein heeft met Beter Onderwijs Op Maat een stap in de richting van Passend Onderwijs gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier