Boekenweek in Twenterand

0
731

De 77e Boekenweek wordt gehouden van woensdag 14 t/m zaterdag 24 maart 2012.
Het thema is dit jaar Vriendschap in alle verschijningsvormen, en heeft als bijbehorend motto: Vriendschap en andere ongemakken.
In de bibliotheken van Twenterand: in Vriezenveen, Westerhaar, Vroomshoop en Den Ham zijn tijdens de Boekenweek tafels gemaakt waarop de lezer vele boeken met het onderwerp, gerelateerd aan het thema, kan vinden.

Introductie scheiding

Ook dit jaar deelt de bibliotheek weer uit tijdens de Boekenweek. Voor de bestaande leden vanaf 18 jaar is er het Boekenweekgeschenk ‘Geschreven portret’, een uitgave van de Belgische schrijver Tom Lanoye. Het is een cadeau van de Openbare Bibliotheken aan hun leden ter gelegenheid van de Boekenweek. Dit geschreven portretboek is geheel gewijd aan de auteur van het Boekenweekgeschenk en zijn werk. Het bevat bovendien een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen. Met dit boek mag er op zondag 18 maart de hele dag vrij gereisd worden met de trein.
Voor nieuwe leden is er het ledenwerfcadeau Essay, dat geschreven is door Nico Dijkshoorn. De schrijver is met name bekend door zijn deelname aan het tv-programma ‘De wereld draait door’.
Tijdens de Boekenweek zijn er nog enkele acties in voor bereiding. Dit wordt nog nader bekendgemaakt via de media en op de website van de bibliotheek.
Om ‘Vriendschap en andere ongemakken’ te illustreren is er tijdens de Boekenweek in de bibliotheken van Vriezenveen, Westerhaar en Vroomshoop een tentoonstelling ingericht, waarbij het poëziealbum centraal staat. Er zijn zelfs albums bij uit de negentiende eeuw en dat belooft een bijzondere expositie. Op woensdag 21 maart komt Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar in de bibliotheek van Vriezenveen om haar nieuwste boek, Rusland in de 21e eeuw’ te signeren. De schrijfster is hier van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier