Bodemonderzoek voor atletiekbaan

0
728

TWENTERAND – Als er nog geen water op de Westerhaarse ijsbaan ligt(jammer, te laat red.), wordt binnenkort vanwege de veenlaag een hydrologisch en ecologisch onderzoek gehouden om de bodemgesteldheid op `t Twistveen te onderzoeken. Dat is nodig om te bekijken of hier een atletiekbaan gerealiseerd kan worden.

Wethouder Becker heeft het bestuur van `De Volharding` toegezegd dat de ijsbaan deze winter nog wel gebruikt kan worden. Hij wil zijn uiterste best doen om samen met het bestuur te zoeken naar een (andere) passende locatie voor een nieuwe multifunctionele ijs- en skeerlerbaan. Probleem is dat een atletiekbaan en een ijsbaan niet samen kunnen. Op een atletiekbaan mag vanwege alggroei geen water blijven staan.

De Atletiekvereniging Twenterand heeft een kleine 200 leden en traint nu nog regelmatig op de ijsbaan op het Oosteinde in Vriezenveen. De nieuwe atletiekbaan moet een
perfecte 6-ranch kunststofbaan worden, die voldoet aan alle normen.

In de pot grote projecten zit 2,7 miljoen euro voor basissportaccommodaties. Wethouder Freek Becker: “Daar is dus geld voor. Dan moet je niet met een prutsbaan aankomen, maar goed investeren en dat voor de atletiek in Westerhaar prima regelen.”(Deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier