Bodemloze put

0
5033

De zwembaden gaan binnenkort open, de openbare discussie erover is helaas gesloten. Ik vind het wel jammer, het leverde mooi leesvoer op. 
De mooiste kop: “Zwembad is bodemloze put”. Die sloeg echter op een zwembad in Almelo, we hadden de buren blijkbaar aangestoken. 
Wat opviel aan de ingezonden brieven was: hoe dichter de actievoerder bij zijn of haar eigen zwembad woont, hoe hartstochtelijker het pleidooi voor het behoud van juist dat bad. 
Voor wie al gewend is om een stukje verder te rijden, maakt het niet zoveel uit, blijkbaar. De gemeenteraad komt er maar niet uit, terwijl ze daarvoor toch echt zijn gekozen. Nou mag je als zwemmer straks dus meepraten, met een man of wat, vijftien lijkt de gemeente wel een mooi aantal. Ik kijk nou al weer watertandend uit naar de reacties van iedereen die niet mee mag doen. Op Westerhaar Digitaal lezen we ook, dat onze gemeente samenwerking zoekt met de buren. Ik denk mee, en tegenwoordig is “out of te box” denken helemaal in. Dat heeft niks te maken met: uit de broek, wat wel mooi zou passen bij een discussie over een zwembad, maar: laat je gedachten eens de vrije loop, doe eens gek, dan komen de mooiste ideeën. Ik heb nog maar eens naar de plattegrond van Twenterand gekeken, en wat is het toch eigenlijk een raar model. Richting Vroomshoop en Den Ham is het een flessenhals, net breed genoeg voor een weg met twee fietspaden. Zo bekeken is Den Ham het Twentse Limburg, de Kop van Overijssel van Twenterand. En daar dan weer voorbij, helemaal aan de grens ligt de Groene Jager: al een eindje in Salland. Als je dan toch begint te overleggen met de buren doe het dan in één keer goed: klap het een eindje om. Den Ham naar Hellendoorn bijvoorbeeld, en dan Daarlerveen naar ons toe. Een mooi compact blokje, alle vroegere turfstekers samen, dat past veel beter bij elkaar. Zwembadtechnisch is dan al een kwart van het probleem opgelost. De Kanaalrace gaat helemaal door de eigen gemeente. De Groene Jager is dan ineens hét centraal gelegen zwembad niet alleen voor Den Ham, maar ook voor de mensen uit Archem, Egede, Hancate en Rhaan. Wat zal het er storm lopen! En dat rare idee om dan maar meteen alle zwembaden te slopen en er een groot nieuw voor in plaats te bouwen, kan dan ook van de baan, wat een kapitaalvernietiging. Aan de andere kant is dat natuurlijk ook een soort out of the box denken. En met deze gemeentelijke herindeling zou Westerhaar wel heel mooi centraal liggen, dat dan weer wel. We gaan mooie tijden tegemoet.

 

Stoekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier