BLIJ MET HARDE AANPAK GHB

0
805

TWENTERAND – Ook bureauchef H. Zonder van Politie Twenterand is onder de indruk van het vele GHB-gebruik in Twenterand. Hij werkt al 25 jaar bij de politie, maar hij heeft “nog niet zoveel gezien als hier in Twenterand”. Het GHB-gebruik baart hem grote zorgen.
Zonder en burgemeester Koetje zijn blij nu de gemeenteraad een aantal regels in de Algemene Plaatselijke Verordening wil aanscherpen. Koetje laat weten voortvarend aan de slag te kunnen. Dat is nodig, want het stevige drugsgebruik zorgt voor veel risico`s in het verkeer en voor de eigen gezondheid. Jongeren en kinderen weten niet wat de gevaren zijn. Daarom zullen ouders ook meer betrokken worden.
Het aantal jeugdagenten wordt uitgebreid van 2 naar 3.

De politie in Twenterand richt zich nu ook structureel op de verkoop van drugs uit panden/woningen, drugsgebruik in het verkeer, drugsgebruik en -handel op straat (b.v. weggooien van spuiten) en op hennepkwekerijen.

In onze regio is er een conflictpunt tussen politie en burgemeesters over de kosten van de ontmanteling van hennepkwekerijen. Burgemeester Koetje weigert te betalen en vindt dat opsporing en opruiming bij de politie hoort.
H. Zonder van politie Twenterand maakt zich niet druk om die bekostiging en vindt dit het minst belangrijk. “Wij gaan gewoon door met het opsporen van hennepkwekerijen en de ontmanteling daarvan.”(Deltafm)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier