Blauwe stad

0
761

WESTERHAAR, zaterdag
De Regio Twente, het samenwerkingsverband van gemeenten in deze streek, heeft plannen gepresenteerd, waarbij een deel van het gebied onder water wordt gezet.

Het is de bedoeling om van het noordelijke puntje van Twente een waterrijke zogenoemde ‘blauwe stad` te maken. Noord-Twente moet daarmee in navolging van Friesland een belangrijke watersportstreek worden.
Daarvoor zou een groot aantal agrarische landerijen rond de dorpen Vroomshoop, Westerhaar, Vriezenveen en Bergenheim blank worden gezet. Dit tot grote woede van de vele boeren in dit overwegend agrarische gebied. LTO Twenterand heeft al furieus gereageerd op de plannen. Groot verschil ten opzicht van de reeds gerealiseerde ‘blauwe stad` in Groningen is volgens de tegenstanders dat in dit deel van Noord-Nederland de agrarische sector al sterk terug was gelopen, terwijl die in Twente nog volop actief is.
Tijdens de informatiebijeenkomst over het project waren 400 bewoners uit Noord-Twente aanwezig. De meerderheid ziet totaal niets in de plannen. De Regio Twente wil nu voor de zomervakantie beslissen of de ontwikkeling van het project wordt voortgezet.(Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier