Blauw Wit ’66 velt vonnis over dramatisch Voorwaarts in de 2e helft

0
1347

blwvoo.jpgVoor de 6e competitiewedstrijd werd afgereisd naar mede-promovendus Blauw Wit ’66 in Holten. Net als Voorwaarts terug te vinden in de onderste regionen, met 2 gelijke spelen en 3 nederlagen. De 1e man die de aandacht naar zich toetrok, was scheidsrechter O’Niell. Hij besliste dat Voorwaarts , net als Blauw Wit, geen witte broeken mocht dragen. De reglementen zeggen dat het tenue goed te onderscheiden moet zijn. Nu ja blauwe tegenover oranjeshirts, lijkt mij behoorlijk afwijkend. Maar hij is de baas. Ergens diepte Blauw Wit een kratje zwarte broeken op. Of het daar aan lag weet ik niet, maar een succes werd het niet. De wedstrijd kun je verdelen in 3 delen. Het 1e half uur was voor Voorwaarts, het 2e deel ging gelijk op en het laatste half uur was helemaal voor Blauw Wit ’66.
Voorwaarts begon dus beter zonder groots te spelen. Er kwamen kleine kansen/mogelijkheden, maar die waren niet besteed aan Jordy Harms en Lars Bove. Het grote verschil met vorige week was, dat Voorwaarts vandaag zelf het spel moest maken. En dat gaat ons niet goed af. Na ruim een half uur de 1e en enige kans voor Blauw Wit ’66. Maar Dinand gooide zich goed voor de bal en blokt zodoende de inzet van Bruggeman. Er kwam nog voor rust nog 1e goede kans. Jordy Harms speelde zich zeer goed vrij, bood Björn Derks een schietkans, maar diens schot smoorde.

Na de thee zagen de slechtste helft van dit seizoen tot nu toe. Het 1e kwartier ging het nog. Maar precies na een uur spelen nam Blauw Wit de wedstrijd volledig in handen. Te beginnen met een fraai schot tegen de paal van Edwin Bolink, de rebound was knap een prooi voor Dinand. Maar vanaf minuut 66 ging het van kwaad tot erger. Edin Bolink gaf laag voor en Kai Schuppert stond volledig vrij om van dichtbij scoren : 1-0. Zeven minuten later gaf Dennis Bolink een vrije trap scherp voor bij de 1e paal, die door Edwin Bolink knap werd binnen gekopt : 2-0. In de 84e minuut was het helemaal gebeurd. Edwin Bolink krulde vanaf ongeveer 30 meter de bal zeer fraai over de ver voor zijn doel staande Dinand : 3-0. Een wedstrijd om zeer snel te vergeten. Uithuilen en opnieuw beginnen.
Volgende week thuis tegen Hulzense Boys , dat vandaag net als Blauw Wit zijn 1e overwinning boekte.
Opstelling : Stuifzandt; de Lange, Slot, Meier en Derks; Niks (66 Postma), ter Braak (75 Sickman) en Roelofs; Harms en Dogger (62 Visser)