Black out scheidsrechter beslist wedstrijd tussen Voorwaarts en Marienberg

0
2146

Tot aan de 70e minuut floot scheids Wolterink een zeer behoorlijke wedstrijd.  Hij floot weleens te snel af voor een vermeende overtreding, maar dat is zijn stijl van fluiten. En natuurlijk had Voorwaarts de wedstrijd al kunnen en moeten beslissen. En als de scheidsrechter dan een cruciale fout maakt bij 2-0, ach dan tilt niemand er zo zwaar aan.

Maar laten we bij de start beginnen. Bernd Bove had niet getraind, moest daardoor op de bank beginnen. Tim Harms meldde zich zaterdagmorgen ziek. Ook doelman Stuifzandt ontbrak nog.

De eerste helft gebeurde er weinig. De eerste 30 minuten ging het gelijk op, het laatste kwartier trok Voorwaarts het initiatief naar zich toe. Nick Wessels testte de lat, Dogger knalde op slag van rust net naast. Meer zat er niet in. Trainer Tim Nijzink greep meteen in. Roy de Lange (liesblessure) en RenĂ© Eggink werden vervangen door Sander Scherphof en Bernd Bove. De laatste liet meteen zijn klasse zien. Vanaf de achterlijn legde hij keurig terug op Kevin Klos. Die faalde, weliswaar met zijn linkerbeen, hopeloos. Van een meter of 12 schoot hij zonder overtuiging naast. Ook ditzelfde speelde de snelle Mauro Slatius parten.

Tot aan de 70e minuut was er niets aan de hand. Toen sloeg de vlam in de pan. Op ongeveer 40 meter van het doel kruiste Rolf Hofsink achterlangs bij Lars Bove die normaal had kunnen terugspelen op de keeper. Bij deze actie tikte hij zonder opzet tegen de enkel van de Voorwaarts verdediger. Lars kwam hierbij ten val. Iedereen zag en hoorde het en wachtte op het fluitsignaal inclusief Hofsink. Hij keek achterom maar tot zijn eigen verbazing kon hij vrij doorlopen naar het Voorwaarts doel. Voor goalgetter Hofsink was het toen een koud kunstje om de vrije hoek te vinden: 0-1  Heel Voorwaarts protesteerde.  Bjorn Wessels ontving hierbij de gele kaart. Wolterink was vanaf dat moment de gebeten hond en volledig de kluts kwijt. Bij een opstootje kort na de 0-1 door een tik in het gezicht van Lars Bove waren veel spelers aan het duwen en trekken. Bjorn Wessels probeerde rust te brengen door een aantal spelers uit elkaar te halen. De speler van Marienberg ontving geel maar ook Bjorn zag zijn 2e gele kaart, dus rood waar de scheidsrechter zeker 3 andere spelers van zowel de gasten als de thuisploeg geel had kunnen geven. Hij koos uitgerekend de man die al geel had…

Een aangeslagen Voorwaarts zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar de overtuiging en het geluk ontbrak ook hier. Door de ontstane ruimte had Marienberg de beste kansen. O.a. werd de paal nog een keer vol geraakt. Wolterink telde er nog ruim 8 minuten tijd bij (waar haalde hij het vandaan). Het mocht niet baten. Uit huilen, volgende week komt Kloosterhaar naar Westerhaar.

Berghuis; de Lange (46. Scherphof), B Wessels, L Bove, Roelofs; Klos (75. Van Nuil), Boertje, Eggink (46. B Bove); Dogger, N Wessels, Slatius.