Bijna helft Twenterand kampt met overgewicht

0
648

47 procent van de inwoners van Twenterand kampt met matig of ernstig overgewicht. Hiermee is de gemeente één van de hoogst scorenden van de hele provincie.
Dit blijkt uit het onderzoek Fit en Gezond in Overijssel 2012, uitgevoerd door Sportservice Overijssel in opdracht van de provincie Overijssel.
In de gemeenten Ommen, Tubbergen en Zwolle wonen de meeste inwoners met een gezond gewicht. In 2012 hebben zeventien van de 25 Overijsselse gemeenten deelgenomen aan dit onderzoek.
Twenterand voldoet bovendien niet aan zowel de groente- als de fruitnorm. Dit wil zeggen dat Twenteranders niet toekomen aan de dagelijks aanbevolen tweehonderd gram groente en twee stuks fruit per dag. Ook eten inwoners van Twenterand lang niet elke dag een ontbijt, wat ook ongezond is.
Er is ook positief nieuws: het aantal sporters tussen de 18 en 65 jaar dat minimaal twaalf keer per jaar sport, is toegenomen. In Twenterand sportte in 2011 nog 68 procent minimaal twaalf keer per jaar, maar in 2012 was dit 74 procent.
Het aantal rokers in de gemeente is ook gedaald: van 25 naar 17 procent. Het alcoholgebruik is iets gestegen, van 78 naar 79 procent. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier