Bijeenkomst Week van de Amateurkunst

0
961

 Op woensdag 9 maart jl. is er in het Historisch Museum te Vriezenveen een bijeenkomst geweest met verschillende culturele organisaties uit de gemeente Twenterand om de Week van de Amateurkunst 2016 (WAK) te bespreken. De Week van de Amateurkunst laat zien wat er zoal in Twenterand te doen is op het gebied van kunst en cultuur en hoeveel Twenteranders zich voor kortere of langere tijd wel niet bezighouden met kunst en cultuur. Verleden jaar stond de WAK in het teken van de Wederopbouw dit jaar zal de ‘Match’ leidend zijn.
Afgevaardigden van het Historisch Museum Vriezenveen, de Harmonie Vriezenveen, Vocal Group Update, het Platform Vrijetijd Economie gemeente Twenterand, het Christelijk Mannenkoor Westerhaar en enkele kunstenaars uit de gemeente Twenterand waren aanwezig.

Introductie scheiding

 De organisatie van de Week van de Amateurkunst ligt dit jaar in handen van Stichting Muziek en Theater Twente (SMETT) vertegenwoordigd door Gerjan Koninenbelt, Rik Pape en Pamela Jansen. Ook was Eléon de Haas, cultuurmakelaar van de gemeente Twenterand, aanwezig.
Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezige organisaties meer informatie gekregen over de Week van de Amateurkunst. In 2016 is het de 6e landelijke editie waarbij Twenterand voor de derde keer aansluit. De Week van de Amateurkunst in Twenterand vindt dit jaar plaats van donderdag 5 tot en met maandag 9 mei en het thema is MATCH.
Het thema MATCH staat voor samenwerken en dit kan in verschillende vormen tijdens de activiteiten naar voren komen. Samenwerking tussen verschillende kunstdisciplines, samenwerking tussen twee organisaties of een samenwerking tussen amateur- en professionele kunstenaars. Het is geen vereiste voor activiteiten om speciaal voor de Week van de Amateurkunst een nieuwe activiteit te organiseren, ook bestaande activiteiten kunnen aansluiten. Bij de organisaties die aanwezig waren worden er hier en daar al enkele activiteiten georganiseerd die aansluiten op het thema van de Week van de Amateurkunst. Maar ook waren er 9 maart goede ideeën voor activiteiten die dit jaar, of zelfs volgend jaar kunnen worden georganiseerd.
Indien u of uw organisatie deel wil nemen aan de Week van de Amateurkunst 2016 met een activiteit, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Pamela Jansen via waktwenterand@gmail.com. Ook voor meer informatie over de Week van de Amateurkunst in de gemeente Twenterand kunt u contact met ons opnemen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier