Beursvloer Twenterand krijgt een vervolg

0
622

logo-gemeente.jpgOp 19 november 2014 vond een succesvolle eerste editie plaats van Beursvloer Twenterand. 24 ondernemers en 38 maatschappelijke organisaties waren aanwezig op de eerste Beursvloer Twenterand om matches te sluiten. Met een gesloten beurs zijn in totaal 111 matches gemaakt, met een totale waarde van € 45.000. Volgend jaar wordt daarom een tweede Beursvloer Twenterand georganiseerd, op woensdag 12 oktober 2016.

Positieve terugblik op 2014
Tijdens de beursvloer ontmoetten maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar om ‘matches’ te maken. Wat de één over heeft of graag aan wil bieden is voor de andere partij zeer gewenst. De gemaakte matches vinden plaats met gesloten beurs en hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit.
Deelnemende organisaties en bedrijven kijken positief terug op de middag. Een voorbeeld uit de evaluatie van de Beursvloer 2014: “Als ik terugdenk aan de Beursvloer Twenterand 2014, denk ik aan de welwillendheid van de deelnemers en het enthousiasme waarmee iedereen open stond voor het maken van goede matches”. Deelnemers waren verrast met wat ze hebben kunnen realiseren met de matches: “Wat we niet hadden verwacht is toch gebeurd. Het was voor ons net een sprookje”. De beursvloer heeft geleid tot nieuwe contacten tussen organisaties en (ook buiten de beursvloer om) tot nieuwe samenwerkingen.

Introductie scheiding

 

Matches in uitvoering
Tot en met eind 2015 worden de gemaakte matches uitgevoerd. Het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand monitort de voortgang van de uitvoering van de matches. De matches variëren sterk. Zo heeft schoonmaakbedrijf Klaas Harms met meerdere personen TriviumMeulenbeltZorg ondersteund tijdens de avondvierdaagse in Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. In ruil daarvoor krijgt het bedrijf van TriviumMeulenbeltZorg een high tea aangeboden. Ook tussen maatschappelijke organisaties zijn matches gemaakt. De Vriezenhof stelt bijvoorbeeld een ruimte beschikbaar aan de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, in ruil daarvoor zal de Stichting Vrijwillige Thuiszorg bij De Vriezenhof informatie over mantelzorg verzorgen. Op www.vrijwilligerswerktwenterand.nl/beursvloer staat een overzicht met alle matches die tijdens de beursvloer 2014 zijn gemaakt.

Beursvloer Twenterand 2016
Het enthousiasme bij de deelnemers over de eerste beursvloer heeft ervoor gezorgd dat op woensdag 12 oktober 2016 opnieuw een beursvloer in Twenterand wordt georganiseerd. Veel bedrijven en maatschappelijke organisaties die bij de eerste beursvloer aanwezig waren hebben aangegeven graag weer mee te doen bij een volgende beursvloer. Er wordt gestreefd naar meer deelnemende bedrijven en maatschappelijke organisaties aan de Beursvloer Twenterand in 2016, zodat er nog meer mogelijkheden zijn voor het maken van matches.

Samenwerkende organisaties
De Beursvloer Twenterand wordt georganiseerd door Stichting ZorgSaam Twenterand in samenwerking met de gemeente Twenterand en de overige leden van de Werkgroep Beursvloer Twenterand: Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, ZorgAccent, Trivium Meulenbeltzorg, Univé Dichtbij, Zorgboerderij De Koningshoeve en H. van Ronkel Consultancy & Interimmanagement. Er is nog ruimte in de werkgroep voor ondernemers uit Twenterand. Ondernemers die graag bij de werkgroep willen aansluiten kunnen dit kenbaar maken bij Ellen Bloemhof, werkzaam bij Stichting ZorgSaam Twenterand als coördinator van het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand. Telefoonnummer 0546 – 481 458 of e-mail: e.bloemhof@vrijwilligerswerktwenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier