Betalingsgedrag gemeente Twenterand onder de maat

0
664

Juist in deze economisch zware tijden kunnen te late betalingen ondernemers in liquiditeitsproblemen brengen. Het is daarom belangrijker dan ooit dat klanten – en de overheid als goede voorbeeld voorop – op tijd (binnen 30 dagen) hun rekeningen voldoen. De rijksoverheid lukt dat inmiddels in de meeste gevallen wel. Het doel van MKB-Nederland is dat gemeenten de score van de rijksoverheid – 90 procent van de rekeningen op tijd – tenminste evenaren.

In een op 16 juli 2012 gepubliceerd onderzoek van Dun & Bradstreet, dat in opdracht van MKB Nederland onder 357 gemeenten werd uitgevoerd, blijkt dat de gemeente Twenterand de rekeningen gemiddeld 16 dagen te laat betaald. Onze gemeente plaatst zich hierdoor op een 284e plek en dat is onder de maat. Het hele onderzoek is te vinden op de site van MKB Nederland.

De VVD Twenterand heeft al eens eerder over dit onderwerp vragen gesteld maar toen werd er door het toenmalige college geantwoord dat de gemeente Twenterand geen uitzonderingspositie inneemt en de rekeningen op tijd betaald. Uit dit onderzoek blijkt echter dat dit zeker toch wel wat genuanceerder ligt. De VVD Twenterand vraagt het nieuwe college hier vanaf de aanstelling actie in te ondernemen in het belang van alle ondernemers, groot en klein.

VVD Twenterand.
Chris Walraven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier