Bestuurlijke Boete overtreding nieuwe Drank- en Horecawet

0
691

In het weekeinde van 8 en 9 november is er een boeterapport opgemaakt vanwege de overtreding van de Drank- en Horecawet bij een horecagelegenheid in de gemeente Twenterand. De reden hiervoor is dat er door een horecagelegenheid alcoholische drank werd verstrekt aan een 15-jarig meisje. De nieuwe Drank- en Horecawet schrijft voor dat er geen alcoholhoudende dranken verstrekt mogen worden aan mensen die jonger zijn dan 18 jaar.

De burgemeester is bevoegd om op basis van een boeterapport een bestuurlijke boete op te leggen voor de waargenomen overtreding. De boete die nu is opgelegd bedraagt € 1360,-.

‘Geen druppel onder de 18′

Introductie scheiding

Volgens burgemeester Visser is iedereen op de hoogte van de verhoging van die leeftijd van 16 naar 18 jaar, dankzij de campagne ‘Geen druppel onder de 18′: “Met die campagne hebben we hier in Twenterand veel energie gestoken in de preventieve voorlichting. Ik vind het onbegrijpelijk dat een horecagelegenheid nu het verkeerde voorbeeld geeft, door aan een jongere onder de 18 drank te verstrekken. Helaas is dat hier duidelijk het geval en ik hoop dan ook dat deze horeca uitbater een uitzondering is.”

 

Heterdaad
Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zag in de horecagelegenheid dat er alcoholhoudende drank werd verstrekt aan een meisje, dat er op het oog jonger dan 18 jaar uit zag. De boa sprak daarop direct het meisje aan en stelde haar enkele vragen. De boa stelde daarop vast dat het meisje 15 jaar oud was. Ook de eigenaar van het horecabedrijf is aangesproken, waarbij vervolgens het boeterapport is aangezegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier