Beste Danny, wat zeg je nu?

1
769

jongeren-raad-logo.jpgDeze week was er aandacht voor drugsproblematiek in o.a. Twenterand in het programma Danny zoekt problemen. Danny Ghosen gaat in dit programma in gesprek met jongeren die drugs gebruiken, ouders en hulpverleners. Hoewel de Jongerenraad het een goede zaak vindt dat problemen bespreekbaar worden gemaakt, keuren zij de manier waarop de problemen in beeld worden gebracht af. Martijn Bos (voorzitter): “Het lijkt in het programma alsof iedereen in Vroomshoop aan de drugs is en dat is zeer onterecht. In werkelijkheid gaat het om een kleine groep, die kampt met deze problemen.”

In het programma is te weinig aandacht voor positieve ontwikkelingen binnen Vroomshoop en Twenterand. Ook wordt er geen tot weinig aandacht besteed aan mogelijke oplossingen voor de problemen en de goede dingen die daarin al gebeuren door bijv. hulpverleners, gemeente etc.
De Jongerenraad wil niet dat de jeugd van Twenterand algemeen wordt geassocieerd met drugs. Zij hebben namelijk de ervaring dat de jeugd ook heel positief gedrag laat zien, zoals elk jaar weer blijkt bij de uitreiking van het Jeugdlintje. Voor het Jeugdlintje worden jonge vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Introductie scheiding

De Jongerenraad ervaart belemmeringen in haar werk door dergelijke beeldvorming. Martijn Bos: “Wij proberen met verschillende acties juist jongerencentra en keten een positieve boost te geven. Maar door programma’s als deze gaan jongeren zich terugtrekken en wordt het voor ons moeilijker hen hierin te motiveren.” De Jongerenraad is momenteel bezig met de actie De Beste Keet van Twenterand 2016, waarin jongerenketen in een positiever daglicht worden gezet. Ook worden jongeren zo bewust gemaakt van manieren om hun keet veilig en gezellig te houden. Dit is ook een actie waarin de Jongerenraad vooroordelen weg wil nemen.

Steeds meer jongeren in Twenterand zijn op een positieve manier actief. De Jongerenraad wil dat graag verder stimuleren en door middel van acties als het Jeugdlintje hen hierin inspireren.

1 REACTIE

  1. Goed bezig jongerenraad. Preventie en gesprek , hulp bieden en problemen niet vergroten. Complimenten en succes, jullie aanpak is het beste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier