Beste Begrotingsspeech 2014 is van Mark Paters

0
716

De inbreng tijdens de begrotingsbehandeling op 11 november jongstleden van GemeenteBelangen Twenterand [GBT] door fractievoorzitter Mark Paters is gekozen tot de ‘Beste Begrotingsspeech 2014’. Dit heeft debat.nl onlangs bekend gemaakt.

Deze verkiezing gaat over alle gemeenteraden van Nederland, waarbij de beste speech dus komt uit de gemeenteraad van Twenterand. Debat.nl heeft zo’n 50 nominaties bekeken en beluisterd. Hieruit vloeide een top vijf voort, die nog eens nader werd beoordeeld. Hieruit kwam Mark Paters als beste uit de bus. Een passage uit het juryrapport:

Introductie scheiding

“Raadslid Mark Paters, gemeente Twenterand, laat zien hoe je op een authentieke manier spreekt. Hij overtuigt zonder opsmuk, trucjes of andere aangeleerde kunstjes. Al in de opening bouwt hij spanning op, zodat hij zijn gehoor aan zich kluistert. Beheerst maar scherp geeft hij zijn mening en levert hij kritiek. Hij leest niet voor, maar spreekt uit het hoofd. Af en toe een schuin oog op een passage in zijn stukken is voldoende om gloedvol raad en college aan te spreken. Evenmin blijft Mark Paters steken in algemeenheden: het college krijgt enkele helder vragen ter beantwoording voorgelegd. En Mark weet zich uitstekend te verplaatsen in de inwoners van de gemeente: wat moeten die wel niet denken?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier