Bert Bleek exposeert in de Klaampe

0
1376

bert-bleek-320x200.jpg
Kulthuurhus de Klaampe te Westerhaar is erin geslaagd om voor haar bezoekers bijzonder schilderwerk te tonen. Geen saaie landschapjes, stillevens of fruitschalen maar schilderwerk wat je direct pakt en blijft boeien! In het gehele Kukturhus inclusief het medisch centrum hangt het werk van Bert Bleek t/m het einde van dit jaar.

Schilder, tekenaar en muzikant Bert Bleek (9 januari 1971) groeit op in het achterhoekse dorp Eibergen. In zijn tienerjaren, waarin hij zich grafisch schoolt, besluit hij op zoek te gaan naar meer inspiratie en verhuist hij naar onze hoofdstad Amsterdam. Hier volgt Bert Bleek een korte tijd diverse studies aan de kunstacademie maar al gauw blijkt dat hij een autodidact is en besluit met deze studies te stoppen. Geproefd te hebben aan het turbulente stadsleven besluit hij om Amsterdam om te ruilen voor het bourgondische Nijmegen.

 

Introductie scheiding

Met de grafische opleidingen als achtergrond is Bert Bleek zich steeds maar gaan richten op het maken van strips en illustraties waarin je zijn liefde voor Rock&Roll terug ziet. Na de publicatie van 3 stripboeken richt Bert Bleek zich steeds meer op het schilderen waarbij het maken van strips tijdelijk op de achtergrond raakt. Maar ook als begenadigd muzikant blijft Bert gelukkig worden van het spelen in verschillende bands. Deze ontwikkeling, de actieve kant van de Rock&Roll, zie je steeds meer terug in het schilderwerk.

 

 

Kenmerkend voor Bert Bleek’s (huidige) werk is dan ook dat de Rock&Roll romantiek ervan af spat! Rauw, vet, amerikaans, spannend, stout, pakkende composities maar altijd tot de verbeelding sprekend. We kunnen je nog verder lastig vallen met termen als: vlakverdeling, kleur of verfbehandelingen maar we nodigen je uit om het werk op deze site te gaan bekijken en je snapt wat we bedoelen: “What you see is what you get!”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier