Bert Aalberts aan kop op WK Dammen voor junioren!

0
723

aalberts-hollander-2012.jpgAfgelopen zondag ging in Hijken het WK dammen voor de jeugd van start. In de categorie Junioren heeft Witte van Moort een troef in de vorm van Bert Aalberts.
Na vier van de negen ronden staat Aalberts met zeven punten op de eerste plaats. In de eerste ronde won Aalberts van de Pool Arkadiusz Slezak. In een zes om zes stand wist Aalberts nog voordeel te creëren en de partij werd met een mooie oppositie afgerond. De tweede ronde werd de Est Anti Ingel gevloerd met een mooi gespeelde halfopen klassieke partij.
De derde ronde moest Aalberts het opnemen tegen medelander Steven den Hollander. In een stand waar niets aan de hand leek ging den Hollander echter gruwelijk in de fout. Met een één zet diepe combinatie kreeg Aalberts de twee punten in zijn schoot geworpen.

Introductie scheiding

 In de vierde ronde moest Aalberts aantreden tegen het grote Franse talent Kevin Machtelinck, die in 2010 de wereldtitel bij de Aspiranten veroverde. Aalberts speelde weer zijn favoriete halfopen klassieke spel. Ditmaal pakte het weer goed uit. Met een damcombinatie die twee schijven kostte leek Aalberts de partij naar zich toe te trekken. Echter counterde Machtelinck door de dam af te nemen met schijfverlies. In het overgebleven afspel (6 om 7) kon Aalberts de winst niet vinden. In de vijfde ronde treft Aalberts de Nederlander Koos van Amerongen, welke op één punt achterstand staat op de gedeelde tweede positie. Topfavoriet voor de eindzege Wouter Sipma staat slechts zevende met vijf punten. Het WK duurt nog tot en met zaterdag 22 december.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier