Beroep mega-veebedrijven niet-ontvankelijk

0
674

VROOMSHOOP/WESTERHAAR/VRIEZENVEEN – Family Farmers BV en Meijer Pelsdierenfokkerij hebben hun gezamenlijke beroep tegen de gemeente Twenterand, inzake vestiging van hun intensieve veebedrijven (voor respectievelijk tientallen duizenden varkens en pelsdieren) verloren. De Rechtbank Almelo verklaarde de beroepen niet-ontvankelijk. En dat is een fikse tegenvaller voor de mega-veebedrijven.

Hoofdreden voor het negatieve besluit voor de mega-veebedrijven was de toetsing of de gemeente het genomen voorbereidingsbesluit van 13 november 2007 goed en gemotiveerd had uitgevoerd. Dat bleek het geval. Ook woog de rechtbank de reden mee dat het besluit was genomen om “maatschappelijke onrust weg te nemen.”

Ook “het creëren van tijd om na te kunnen denken over de precieze planologische bestemming voor de landbouwontwikkelingsgebieden (zoals goothoogtes e.d.)” woog de rechter mee.

Family Farmers en Meijer Peldierenfokkerij verweten tijdens de zitting de gemeente Twenterand “misbruik van bevoegdheden te maken.” En verwezen vervolgens op het bewust frustreren van de procedure door steeds weer nieuwe voorbereidingsbesluiten te nemen.

De niet-ontvankelijk verklaring van de rechtbank wordt gebaseerd op “het ontbreken van procesbelang.” (DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier