Beleef- en beweegtuin bij De Klaampe in Westerhaar

0
4242

Een aantal organisaties en inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben samen het idee opgevat voor een beleef- en beweegtuin in hun dorp. Vanuit het project ‘Westerhaar aan zet’ is hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. Als locatie is gekozen voor Kulturhus de Klaampe. Inmiddels is de overeenkomst voor de beleef- en beweegtuin rond en kan de realisatie ervan nu echt van start. “Een mooie plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en hun vitaliteit kunnen verbeteren”, aldus wethouder Jan Binnenmars.
Veel partijen betrokken
De initiatiefnemers zijn TriviumMeulenbeltZorg, Kulturhus De Klaampe en Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk. Vanuit de gedachte om samen dit project te realiseren zijn of worden ook de basisscholen De Fontein en De Blokstoeke, Fysio Twenterand, Fysio van Ditshuizen, Kindcentrum De Kleine Wereld, JP van den Bent Stichting, Stichting Philadelphia Zorg en de ambassadeurs van het project ‘Westerhaar aan zet’ betrokken. Uiteraard is het ook mogelijk dat andere partijen nog aansluiten met ideeën die in de gedachte van ‘Westerhaar aan zet’ passen. Naast de initiatiefnemers zijn ook stichting Zinderen en de huurders van de Klaampe betrokken.

Van alle input is een ontwerp gemaakt en wordt er voor, tijdens en na de realisatie van de beleef- en beweegtuin ook een beroep gedaan op de betrokken en nog te betrekken partijen. Sociale cohesie en samen werken aan een gezonde toekomst staan hierbij centraal. Wethouder Binnenmars: “Indrukwekkend dat het initiatief en de realisatie voor een beleef- en beweegtuin in Westerhaar vanuit de inwoners en partijen uit het dorp is ontstaan. Zoveel enthousiaste mensen die samenwerken aan één gemeenschappelijk doel. De beleef- en beweegtuin is straks echt een aanwinst voor Westerhaar”.

Locatie
De keuze voor een locatie is gevallen op Kulturhus De Klaampe. Dit ligt centraal zodat zoveel mogelijk inwoners straks gebruik kunnen maken van de beleef- en beweegtuin. Het concept ontwerp is vanuit input van de partijen gemaakt door Stichting Zinderen. De partijen gaan nu bekijken waar zij zelf en hun netwerk eventueel aan kunnen bijdragen bij de aanleg van de beleef- en beweegtuin.   

Activiteitenkalender
De beleef- en beweegtuin is bedoeld voor iedereen, jong en oud. Iedereen mag er straks dan ook gratis gebruik van maken. Daarnaast wordt er een activiteitenkalender opgezet om het gebruik van de beleef- en beweegtuin te stimuleren. Inwoners met ideeën hiervoor of die zelf al een activiteit in gedachten hebben, kunnen contact opnemen met de projectleider van Stichting Zinderen via e-mail: info@stichtingzinderen.nl.

Westerhaar aan zet
De beleef- en beweegtuin wordt gefinancierd vanuit het project ‘Westerhaar aan zet’. Met dit project willen we bijdragen aan de gezondheid van inwoners in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De verschillende activiteiten binnen het project zijn gericht op bewegen. Uit een vragenronde onder de inwoners bleek namelijk dat zij dit een belangrijk thema vinden. In 2016 en 2017 zijn aan meerdere initiatieven subsidie verleend. Voor 2018 zetten de ambassadeurs van ‘Westerhaar aan zet’ zich in voor de continuering van de opgestarte projecten.

Meer informatie over het project ‘Westerhaar aan zet’ kunt u vinden op www.twenterand.nl/westerhaaraanzet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier