Belangrijke winst Voorwaarts

0
610

logo-vv-voorwaarts-125.jpgWerd vorige week de wedstrijd tegen ZAC nog gestaakt als gevolg van hevige sneeuwval, deze zaterdag stond het zonnetje hoog aan de hemel. De temperatuur mag nog wat hoger, maar verder stond niets een mooie zaterdagmiddag in de weg. De wedstrijd tegen SVI uit Ittersum stond op het programma. De uitwedstrijd werd met 4-1 verloren dus er moest wel iets goed gemaakt worden. De eerste mogelijkheden waren voor Voorwaarts. Gert Dogger kwam oog in oog te staan met keeper Remco van der Weg maar schoot over, Theo Mulder werd door Gerran Protzman vrijgespeeld maar Theo zag zijn inzet gepareerd worden. Ook Wout Roelofs en Michel Lensen kwamen in kansrijke positie waarbij Michel ten val kwam en de roep om een strafschop luid klonk.

Scheidsrechter Schrik wees de smeekbede terecht van de hand. SVI daarentegen speelde ietwat verzorgder maar creëerde zich nauwelijks kansen. Toch was het SVI dat na ruim een half uur spelen scoorde. Scheidsrechter Schrik had echter al gefloten voor een vrije trap voor Voorwaarts. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand op het scorebord. De tweede helft begon SVI voortvarend en binnen een paar minuten werden er enkele kansen gecreëerd. Dinand Stuifzandt wist zijn goal echter schoon te houden. In de 65e minuut kwam de vooraf licht geblesseerde Jordy Harms voor Coen Sickman. Deze wissel leverde direct veel gevaar op voor de goal van SVI. Twee keer kwam Jordy goed door op rechts maar zijn voorzetten konden niet worden afgerond. In de 78e minuut toonde Jordy zijn fysieke kracht nadat hij de bal had gekregen na een mooie combinatie. De bal verdween in het dak van de goal en de 1-0 was een feit. Vijf minuten later kwam de bal na een vloeiende combinatie weer voor de voeten van Jordy en nadat Remco van der Weg in eerste instantie de inzet nog kon keren was de rebound wel doeltreffend. Nog vijf minuten te spelen en 2-0 voor Voorwaarts. Met Tom Meier voor Wout Roelofs en Thom van de Woning voor Gerran Protzman werden de laatst minuten uitgespeeld. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en de punten bleven verdiend in Westerhaar. Als in het restant van de wedstrijd tegen ZAC de voorsprong vastgehouden kan worden, kan Voorwaarts zowaar weer naar boven kijken in de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Zwolsche Boys op het programma.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, René Nijhof, Coen Sickman (65e Jordy Harms), Mark Ekkel, Michel Lensen, Bernd Bove, Gerran Protzman (88e Thom van de Woning), Wout Roelofs ( 85e Tom Meier), Gert Dogger en Theo Mulder