Belangrijke overwinning Voorwaarts in Denekamp.

0
793

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVrijwel direct na het begin signaal van scheidsrechter Afman uit Hengelo barste er een fikse regenbui los boven sportpark de Bogelscamp, die bijna de gehele eerste helft zou duren.
Sp. Denekamp maakt van quitte af aan haar bedoelingen duidelijk en zet Voorwaarts onmiddellijk onderdruk. Voorwaarts probeert voetballend onder de druk uit te komen maar is slordig in de passing en komt niet echt onder de druk uit. Maar in de 14de minuut is Voorwaarts dat op een 0-1 voorsprong komt. Een foutieve pass aan Denekampse zijde wordt onmiddellijk afgestraft en is het Israel Basmaci die de Westerhaarders op een voorsprong brengt. Beide teams willen voetballen en hierdoor golft het spel op en neer.In de 25ste minuut luidt wederom een foutieve pass een doelpunt in. Nu wordt er in de Voorwaarts verdediging een pass zomaar in de voeten van een tegenstander geschoven.Maiko Rademaker behoudt het overzicht en stelt Mische Benerink in de gelegenheid de bal binnen te schieten. De Denekampse middenvelder laat deze kans niet onbenut en schiet de 1-1 in het net. De resterende speeltijd van de eerste helft gaat de strijd gelijk op en zoals al eerder opgemerkt golft het spel heen en weer.

Introductie scheiding

Na de thee is het weer Denekamp dat fel uit de startblokken komt. Hierdoor moet de Voorwaarts goalie zich al snel strekken om zijn doel schoon te houden. In de 52ste minuut is het Gert Dogger die een goede mogelijkheid over schiet en verzuimt om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Acht minuten later is het wederom Voorwaarts dat vergeet te scoren en het zichzelf op deze manier onnodig moeilijk maakt. De Westerhaarders moeten dus nog steeds op hun hoede blijven en komen twee keer goed weg. Maar wederom is het Dinant Stuifzandt die beide keren alert blijft en een tegentreffer voorkomt.
In de 50ste minuut valt Wout Roelofs geblesseerd uit en wordt vervangen door Patrick Webbink.
Tussen de 60ste en 70ste minuut krijgen de Westerhaarders twee goede kansen om de 1-2 op het scorebord te zetten, maar zowel Gert Dogger als Jordy Harms verzuimen te scoren. Twintig minuten voor tijd wisselt hoofdtrainer Ronald Dams, Theo Mulder voor Jordy Harms. Deze wissel pakt goed uit want binnen vijf minuten kopt Theo de 1-2 binnen. Op het inmiddels zwaar geworden veld blijven zowel Denekamp als Voorwaarts ervoor gaan, maar er zal niet meer gescoord worden. Hierdoor behaald Voorwaarts een zwaar bevochten overwinning en neemt drie belangrijke punten mee naar terug naar Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper de CJV-ers op het programma, deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling Voorwaarts: Dinant Stuifzandt, Rutger Slot, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Mark Ekkel, Michel Lensen, Israel Basmaci, Gert Dogger, Gerran Protzman, Jordy Harms (70‘ Theo Mulder) en Wout Roelofs (50′ Patrick Webbink).