Belangrijke overwinning voor SDO/UNI

0
750

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO/UNI 1 thuis tegen directe concurrent, Lemmer 1. De vorige wedstrijd tussen de ploegen werd in Friesland gewonnen door Lemmer met 24-10. SDO/UNI was er op gebrand om dit keer een beter resultaat te behalen dan bij de vorige ontmoeting.

Vanaf het begin af aan speelde beide ploegen in een hoog tempo. Ook wisten ze regelmatig de korven te vinden. Lemmer pakte steeds een voorsprong maar SDO/UNI kwam continue weer naast de Friezen. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 4-4. Daarna sloeg de uitploeg een gaatje van 2 doelpunten. Met nog een minuut te spelen in de eerste helft was de stand 6-8. In de laatste seconden scoorde de thuisploeg na een fraaie combinatie. Daardoor was de ruststand 7-8 in het voordeel van de bezoekers.

Na rust was het Lemmer dat het gaatje vergrootte naar 7-9. Even later was het 8-10. Toen sloeg SDO/UNI toe door 5 keer op rij te scoren. De ploeg speelde erg degelijk, had veel kansen en wist zichzelf te belonen. De stand was daardoor 13-10. SDO/UNI gaf deze voorsprong niet meer uit handen, ook al kwam Lemmer in de laatste minuut nog dichtbij. Maar er was geen tijd genoeg meer voor de Friese ploeg. De wedstrijd eindigde in 14-13.

Volgende week zaterdag speelt SDO/UNI in Joure tegen het vlaggenschip van de gelijknamige korfbal vereniging, Joure 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘De Stuit’om 15:35 uur