BELANGRIJKE KEUZES MAKEN VOOR BEHOUD BIBLIOTHEKEN

0
608
In opdracht van de gemeenteraad heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de toekomst van het openbaar bibliotheekwerk in onze gemeente. Dit heeft geresulteerd in het plan `Wijs met uw bibliotheek – Fysiek en digitaal: altijd in de buurt`. Belangrijke onderdelen van dit plan zijn het vernieuwen van de bibliotheek en het behoud van de bibliotheekvestigingen in Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het behoud van vier vestigingen is niet mogelijk zonder verhoging van de gemeentelijke subsidie. Vanwege de actuele financiële situatie in Twenterand zullen er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden.

Deze keuzes zijn omgezet in vier scenario`s. Deze scenario`s en het plan zijn in te zien in het gemeentehuis. Ook worden de scenario`s via een raadplegende enquête voorgelegd aan de Twenteranders. Dit gebeurt via www.twenterand.nl, maar er wordt ook een aantal mensen aangeschreven met het verzoek de enquête in te vullen.

Volgens de formele inspraakprocedure kan men hierop een reactie indienen tot en met 7 april bij het college van burgemeester en wethouders van Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Daarnaast zijn de stukken uiteraard ook digitaal beschikbaar op www.twenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier