Bekerviertal stelt teleur in Huissen

0
473

logo-WvM.jpgOp zaterdag 25 mei werden in Den Haag en Huissen de voorrondes van de KNDB-beker georganiseerd. Damclub Witte van Moort uit Westerhaar was ingedeeld in Huissen en zat in een poule met Heerenveen, MTB Hoogeveen en Zenderstad uit IJsselstein.
In de eerste ronde stond Zenderstad op het programma. Het strijdplan was niet moeilijk: Aalberts zou remise moeten spelen tegen de sterke Fijn van Draat zodat op de andere borden wel iemand zou winnen, het ratingverschil was op die drie borden zo’n 200 per bord. Het begon voorspoedig.

Introductie scheiding

Odin Mol speelde tegen Bert Habets een sterke partij. Vanuit de opening kwam een flankaanval voor Mol op het bord, en Habets werd niet veel later weggecombineerd. (2-0) Aalberts nam op bord twee de nodige ruilen, maar de tegenstander deed ook een duit in het zakje waardoor er na 20 zetten nog maar wederzijds 13 schijven op het bord stonden. Beide kleuren leken niet bereid tot risico waarna op de veertigste zet de punten werden gedeeld (3-1).
Op het derde bord verliep het minder voorspoedig. Herman Hilberink had tegen de enige deelneemster in de zaal, Laura Timmerman, grote problemen in het middenspel. De IJsselsteinse controleerde in klassiek beide randvelden waardoor Hilberink te pletter liep. Hij wist echter op creatieve wijze nog op te stomen naar dam, maar daar bleef het bij en Timmerman kon de tweepunter in ontvangst nemen (3-3). Alles hing toen af van de partij op het laatste bord, waar Gerbrand Hessing tegen de grif ruilende jeugdspeler Rutger Oskam al snel voordeel kreeg. Hessing moest nog wel de nodige valstrikken van Oskam ontlopen om de winst op te strijken, maar hij slaagde hier uiteindelijk in het eindspel in (5-3)
Een mooi begin, maar de volgende twee ploegen leken op papier wat lastiger. In ronde twee stond het degelijke Heerenveen op de rol. Hessing had wel overwicht in zijn partij met Peter Veltman, maar wist dit in de score niet uit te drukken (1-1). Vervolgens had Aalberts op bord 2 problemist Tjipke Smedinga tegenover zich. Aalberts speelde aanvalsklassiek, waardoor hij in een dun standje een goede winstkans kreeg. Hij miste deze winstkans en leek zelfs onder druk te komen, maar het eindspel was vrij makkelijk remise (2-2). Mol leek Sjoerd Koopman aardig van het bord te tikken, want hij stond in het late middenspel overweldigend. De Fries wist echter op miraculeuze wijze aan verlies te ontsnappen (3-3). Tenslotte had Herman Hilberink goed aanvalsspel gespeeld tegen Oscar Veltman, maar het 4×2 schijveneindspel was niet voldoende voor de winst (4-4)
Met drie uit twee kon het team zich geen fout veroorloven in de laatste ronde tegen Hoogeveen. Hilberink ging in de aanval tegen Zainal Palmans, leek goed te staan maar werd na de vlucht naar veld 15 snel combinatief verschalkt (0-2). Hessing zou toen tegen Alexander Slot moeten winnen, had daar ook gedurende de partij de beste papieren voor, hij kreeg het echter niet rond en mocht in de eindstand niet klagen met remise (1-3). Mol had een leuke partij tegen Jan van Loenen. Er kwam een onduidelijk eindspel op het bord, waarin Mol een dam had maar Van Loenen een aantal schijven meer, uiteindelijk verzandde dit in remise (2-4). Nu zou Aalberts moeten winnen voor een mogelijke plek in de laatste ronde. Tegen Bé Eggens wist hij echter vrij weinig te bereiken, en bood in een remise-eindspel een puntendeling aan, wat hij misschien beter had kunnen laten bewijzen (3-5). Witte van Moort uitgeschakeld en Heerenveen en Hoogeveen bekeren door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier