Bekernieuws Damclub Witte van Moort

0
925

logo_dammers_sm_131
Afgelopen week werd er enorm gebekerd, zowel voor de landelijk spelende teams alswel de provinciaal spelende teams.
Het 1e team landelijk mocht vorige week vrijdag in de kwartfinale spelen tegen Borne, deze tegenstander met daarin de nieuwe aanwinst voor volgend seizoen, Hin Wong, zijn broertje Yuen Wong, en sterke spelers als Vink en Rosink, was deze keer te sterk voor de selectie van spelers uit ons 1e.
Bart Stegeman verloor aan bord 1 van Vink. Gerbrand, Herman, en Danny konden deze nederlaag niet meer goedmaken en remiseerden alle 3. tegen respectievelijk Hin Wong, Yuen Wong en Nico Rosink.

Het 3e team provinciaal mocht op de maandag naar Hengelo afreizen om tegen hun 2e provinciale team te spelen. Waar ze in de competitie nog wonnen van de provinciale reserves van Hengelo moesten ook zij het hoofd buigen. Alex, Carlein en Jeroen wisten nog wel een punt uit het vuur te slepen, maar de snelle verliespartij van Lars was helaas de doorslaggevende uitslag.

Het 2e team provinciaal wist zich helaas ook niet te plaatsen. Het kampioensteam van Den Ham was met een uitslag van 4-4 te sterk. Omdat ze een klasse lager speelden mag dit team nu proberen de overijsselse beker te winnen. Jan van Nuil verloor van Gerwin Mollink, Adriaan Noppers deed nog wel wat terug door te winnen van Gerben vd Voet, maar Bennie Lawant en Bert Nieboer konden helaas niet nog een overwinning voor het team boeken.

Het laatste team wat in deze week mocht spelen was het 2e team landelijk. Dit team stond voor de zeer moeilijke opdracht om te winnen van Hengelo 1. Dit sterke Ereklasse team trad aan met Odin Mol, Wytse Sytsma, Egbert v Hattem en Gerrit Draaisma.
Na een sterk offer kwam Thomasz Miksa nog 1 een zeer gevaarlijke situatie, maar met behulp van de klok sleepte hij er nog wel een punt uit tegen Mol. Edwin Twiest verschalkte v Hattem door hem de kans te bieden om voordeel te halen, echter Edwin had alles onder controle, en wist met een sterke tegenaanval de winst binnen te halen. Bart Stegeman en Eddie Hilberink speelden allebei een sterke partij maar wisten hun voordeel net niet in winst om te zetten. Maar de 5-3 overwinning was voldoende voor een plek in de halve finale

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier