Bejaarde Ommenaar dupe diefstal pinpas

0
1098

logo_pollitieMet een in een Ommer supermarkt gestolen pinpas zou een echtpaar uit Westerhaar een dagje winkelen hebben betaald.

B.V. (48) hoorde hiervoor drie maanden celstraf eisen.

V. ontkende dat hij op 8 januari de pinpas had gestolen in de supermarkt in Ommen. Ook hield hij vol dat hij niet had gepind bij een bank in Vriezenveen. V. verklaarde het pasje (met pincode) pas een dag later te hebben gevonden op een parkeerterrein. Na die vondst ging V. samen met zijn vrouw H. van der N. (45) uit winkelen. Ze kochten een fotocamera bij de Mediamarkt, gingen naar de Trekpleister in Emmen en wilden boodschappen halen bij de Albert Heijn in Almelo. In de laatste gevallen bleef het bij een poging, want de bankpas was inmiddels geblokkeerd.

Terwijl Van der N. verklaarde dat haar man met een gevonden bankpas was wezen pinnen in Vriezenveen, hield V. stellig vol dat niet te hebben gedaan. Bij die pintransactie werd 850 euro gepind. Maar volgens de Westerhaarder had hij die fotocamera later op de dag met zijn eigen geld gekocht.

De aanklaagster geloofde daar helemaal niks van omdat V. in een faillissement zit en zelf geen geld mag beheren. Ze benadrukte dat de diefstal in Ommen van het polstasje (met pasjes) enorme impact had gehad op het gedupeerde echtpaar, een stel op leeftijd uit Ommen. Voor de diefstal en de strooptocht eiste ze tegen V. drie maanden celstraf. Ook wilde ze dat hij de schade zou vergoeden aan de Ommenaar, een bedrag van 1216 euro. De politierechter besloot nog geen uitspraak te doen. Hij wil eerst Van der N. als getuige horen. Die was gisteren echter ziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier