Bedreigingen komen voor, ook ik ken ze

0
1241

 

i_koetje_kleinHet was niet meer mogelijk de kou uit de lucht te halen, zegt burge­meester Koetje van de gemeente Twenterand. Hij moest dinsdag af­scheid nemen van zijn wethouder Lambers. Niet leuk, maar Koetje ging toch op studiereis. „Het speelde vooral in de politieke sfeer.”
De invloed van een burgemeester is beperkt, zodra de gemeenteraad en een wethouder botsen, zegt Helmer Koetje. „Natuurlijk zag ik aan de reacties de voorbije weken dat de temperatuur aan het oplopen was in Twenterand. Ik heb het dinsdag echter vooral vanaf de zijlijn moeten aanschouwen. In de laatste fase is het woord aan de politiek, in die discussie moet een burgemeester niet gaan staan. Maar het is niet leuk. Je bent toch met een hele ploeg aan deze periode begonnen, je hebt een tijd sa­mengewerkt en dan is het zeker emotio­neel. Op woensdag hadden we in Vrie­zenveen ook veel pers over de vloer. De één wilde het hebben over het dualis­me, de andere over de bedreigingen waar wethouder Lambers over heeft ge­sproken. Veel gedoe.”
En dan toch op woensdagavond de kof­fers pakken voor een studiereis naar Ko­penhagen met de Regio Twente? Kan Twenterand wel even zonder ka­pitein? „Ik heb het woensdag goed overlegd met mijn loco-burgemees­ter. Er waren geen nieuwe verwikkelingen te verwachten. Bovendien ben ik in Kopenhagen gewoon telefonisch bereikbaar, zoals u merkt, en kan ik via het internet het laatste nieuws volgen.” (WesterhaarDigitaal.nl? red.)
Dat Lambers sprak over bedreigingen aan zijn adres verraste de burge­meester niet. „Eigenlijk zou dat niemand moeten verrassen”, zegt hij.
„Dit probleem speelt in het openbaar bestuur. Het is niet alleen deze wethouder die dat overkomt en het is zeker niet alleen een probleem in deze gemeente. Bedreigingen komen overal voor. Of ik wel eens ben bedreigd? Daar ga ik liever niet op in. Met enige regelmaat krijg ik ook wel eens wat te horen. Maar geen ernstige bedreigingen die mij het functioneren als burgemeester onmogelijk maken.(Tubantia)”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier